ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο: Παρατείνεται η έκθεση "Πάτρα της Μεσογείου"- Δράσεις για παιδιά

Παρατείνεται η διάρκεια της έκθεσης «Η Πάτρα της Μεσογείου» ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2020.

Η πολυθεματική διαχρονική παρουσίαση των επαφών και αμοιβαίων επιρροών της Πάτρας με περιοχές της Μεσογείου ανά τους αιώνες τεκμαίρεται από 135 ευρήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτίθενται για πρώτη φορά. Με αφορμή το περιεχόμενο της έκθεσης, εξακολουθούν να προσφέρονται από το επιστημονικό δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και πάντα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης:
➢ Σεμινάρια για φοιτητές Κλασικών Σπουδών και Αρχιτεκτονικής, και μεταπτυχιακούς.
➢ Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης
➢ Ξεναγήσεις (επίσης στην αγγλική γλώσσα) ομάδων με ιδιαίτερο επιστημονικό ή και ευρύτερο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον.

Η Παλαιολιθική εποχή αποτελεί τη μεγαλύτερη σε
διάρκεια περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας - μια
περίοδο κατά την οποία ο άνθρωπος έκανε τα
πρώτα βήματα προόδου και έθεσε τα θεμέλια του
πολιτισμού μας.

Την εποχή αυτή οι άνθρωποι ζουν συνήθως μέσα
σε σπήλαια, ανακαλύπτουν τρόπους να ανάβουν
φωτιά, κατασκευάζουν τα πρώτα τους εργαλεία από
πέτρα, κυνηγούν και συλλέγουν καρπούς αλλά και
εκφράζουν τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους
ανησυχίες μέσα από τη ζωγραφική των σπηλαίων.

Την Κυριακή 19.1.2020 οι μικροί φίλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας είναι προσκεκλημένοι στο Μουσείο, για να κάνουν μια βουτιά στο μακρινό παρελθόν, να γνωρίσουν την Παλαιολιθική εποχή και τους ανθρώπους της και να δημιουργήσουν τις δικές τους «βραχογραφίες».
 
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών.

Διάρκεια προγράμματος: 1.30’. Ώρες διεξαγωγής: 11:00 - 12:30. Υπεύθυνη σχεδιασμού & υλοποίησης: Αλεξία Μπαρδάκη Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Παρασκευή 17.1.2020. Τηλ. 2610-275070, -276207 (9:00 – 13:00).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search