ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από σήμερα τελευταίες παραστάσεις "Οι Τόποι είναι Ήχοι"

 Το ΔH. ΠE. ΘE. Πάτρας κατά την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στoπλαίσιo της νέας πλατφόρμας που εγκαινίασε " ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ" παρουσίασε τρεις παραγωγές που όλες στέφθηκαν με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και τις αγκάλιασε το Πατρινό κοινό.

 

Έτσι αρχίζει η φετινή χρονιά με μια επανάληψη του έργου ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΙ σε σκηνοθεσία ΜΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΑΤΟΥ και στον κύριο ρόλο τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΓΕΝΝΑΤΑ.

 

Στο έργο  παρακολουθούμε την πορεία του τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού, έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Η παράσταση επικεντρώνεται στην παραμονή του Γιάννη Ζουγανέλη στην Πάτρα, όπου ήρθε ως υπαξιωματικός του στρατού.

 

Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη του 1950, μετά το πέρας του πολέμου, όταν η πόλη εισέρχεται στην περίοδο της αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης.

 

Ο Ζουγανέλης παραθέτει μια χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος και εμείς αφηγούμαστε την ιστορία του διάσημου τουμπίστα 60 χρόνια μετά, αναζητώντας τα ίχνη μιας άλλης εποχής στην Πάτρα του σήμερα. Οι καιροί αλλάζουν, οι γειτονιές μεταμορφώνονται, αλλά το αποτύπωμα της ζωής που πέρασε, παραμένει στις ιστορίες των ανθρώπων...σαν απόηχος. 

 

 

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: ΜάριαΦλωράτου

 

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

 

Επιμέλεια Μουσικής: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος

 

Επιμέλεια Ήχου: Γαβριήλ Καμάρης

 

Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ

 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

 

Βίντεο: Κωνσταντίνος Σπανομαρίδης

 

Πρωτότυπο κείμενο:  Κωνσταντίνος Μάγνης

 

Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

 

Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς

 

  

 

Στην παράσταση συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και σύνολο πολιτών της Πάτρας.

 

Τα αποσπάσματα από την αλληλογραφία του  ΕρνέστουΤσίλλερ με το Θεόφιλο Χάνσεν είναι ευγενική παραχώρηση της Μαριλένας Ζ. Κασσιμάτη από την « Αλληλογραφία ΕρνέστουΤσίλλερ [Αθήνα] - Θεόφιλου Χάνσεν» εκδόσεις: ΜIET, Αθήνα, 2019.

 

Την φωνή του ΕρνέστουΤσίλλερ στα γερμανικά ερμηνεύει ο Νικόλας Χανακούλας.

 

 

 

Ινφο:

 

Δημοτικό Θέατρο ΑπόλλωνΠλ. Γεωρ. Α 31, Πάτρα  - Κρατήσεις: 2610-273613

 

Τρίτη έως Κυριακή 10:00-13:00 & 18:00-21:00

 

Στο Viva.gr -https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-apollon/oi-topoi-einai-hxoi/

 

  .

 

Κρατήσεις ομαδικών εισιτηρίων : 6975960018-2610273613

 

 

 

Παραστάσεις:

 

6, 7  Δεκεμβρίου στις 21:00 και 8 Δεκεμβρίου στις 19:00

 

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

 

Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων: 10 ευρώ.

 

 

 

Ομαδικό εισιτήριο δέκα ατόμων: 8€

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search