ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βρέθηκε το κλεμμένο δαχτυλίδι του Όσκαρ Ουάιλντ με την αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά

Χρυσό δαχτυλίδι που είχε χαρίσει σε στενό φίλο του ο ιρλανδός συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ θα επιστραφεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σχεδόν 20 χρόνια αφότου κλάπηκε από το Μάγκνταλεν Κόλετζ.

Αξίας 35.000 λιρών

Ο ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης Αρθουρ Μπραντ εντόπισε το δαχτυλίδι, το οποίο θα επιστρέψει στην προθήκη του στις 4 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τον οικονομικό διαχειριστή του Κολεγίου, Μαρκ Μπλάντφορντ-Μπέικερ.

Το δαχτυλίδι των 18 καρατίων είχε δοθεί από τον Ουάιλντ και τον συμφοιτητή του Ρέτζιναλντ Χάρντινγκ στον Ουίλιαμ Γουόρντ το 1876, όταν και οι τρεις φοιτούσαν στο Κολέγιο.

Κλάπηκε το 2002 από τον καθαριστή Ιμον Αντριους, ο οποίος το πούλησε έναντι 150 λιρών. Ηταν άγνωστο τι απέγινε, όμως οι αρχές πίστευαν πως κατά πάσα πιθανότητα ο κλεπταποδόχος θα το είχε λιώσει. Η αξία του τότε ήταν περίπου 35.000 λίρες.

Αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά

«Χαιρόμαστε πολύ που θα το πάρουμε πίσω. Πριν χρόνια η αστυνομία πίστευε ότι θα το είχε λιώσει κάποιος που δεν είχε αντιληφθεί τη σημασία του», είπε ο Μπλάντφορντ-Μπέικερ.

Το δαχτυλίδι φέρει τα αρχικά του Ουάιλντ και αφιέρωση στα αρχαία ελληνικά: «Δώρο αγάπης σ’ αυτόν που την επιθυμεί».

Ο Μπραντ έχει βοηθήσει στον εντοπισμό πολλών έργων τέχνης, όπως πίνακα του Πάμπλο Πικάσο που κλάπηκε από το γιοτ Σαουδάραβα το 1999.

Πηγή: ΑΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε όλες τις συνοικίες κατασκευάζονται ή έχουν ήδη παραδοθεί οι λεγόμενοι πλακόστρωτοι δρόμοι μικρής όχλησης, όπου όμως δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για τους πεζούς. Και αυτό τι σημαίνει . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο νέος νόμος για τον αιγιαλό που αφορά στην απομάκρυνση ή μείωση στις ξαπλώστρες στα παραλιακά καταστήματα της Αχαίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση του αριθμού των ερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 13χρονη μαθήτρια την ώρα που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου της.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δικογραφία σε βάρος μιας 13χρονης και των γονέων της σχημάτισαν αστυνο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση εμφανίστηκε σε βίντεο στο facebook ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του αναφέρεται στην κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην απεργία της Ομοσπονδίας τους συμμετέχουν την Τετάρτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας. Κύριο αίτημα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το δικαστικό χάρτη και να μην καταργηθεί – συγχωνευ
Image
Image

Search