ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Γυναίκες Που Περάσατε Από Δω» στο Πάνθεον στις 30 Οκτωβρίου

Η ταινία αυτή έγινε μετά από απουσία 14 χρόνων και, δυστυχώς, ήταν γραφτό να είναι και η τελευταία του σπουδαίου σκηνοθέτη.
Η προβολή, συνεπώς, αποκτά άλλη σημασία: είναι το ταπεινό «ευχαριστώ» σ’ έναν ταπεινό άνθρωπο και σπουδαίο καλλιτέχνη, που του άρεσε η σιωπή και η φυγή.

Κι επίσης η προβολή αυτή είναι ο πρόλογος ενός αφιερώματος εξαντλητικού στο έργο του Σταύρου Τσιώλη, τόσο το κινηματογραφικό, όσο και το θεατρικό.
Μιά «Εβδομάδα Σταύρου Τσιώλη» στο Θέατρο «Λιθογραφείον».
Με κινηματογράφο, θέατρο, μουσικές και πάνω απ΄όλα Σταύρο Τσιώλη.
Δεν ξέρω εάν, τελικά, τα καταφέρω.
‘Εχω, πάντως, στο πλευρό μου τον Φάνη Δίπλα (Θέατρο «Λιθογραφείον») και την Κατερίνα Τσιώλη,
την κόρη του σκηνοθέτη. Ελπίζω ο χρόνος να μην με βγάλει ψεύτη…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Τόπος: μικρόΠΑΝΘΕΟΝ – Γούναρη 34, Πάτρα / τηλ.: 2610-325778
Ημερομηνία: Τετάρτη / 30 Οκτωβρίου 2019
Ώρα: 9.45 το βράδυ
Διοργανωτής: «γυμνός οφθαλμός»
Υποστηρίζουν: Canto / Μασασούρας / ΜεζεδοΤεχνείον / το Χασομέρι
Χορηγοί Επικοινωνίας: το Τέταρτο / Στιγμιότυπο
Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος
– ευχαριστώ τον σκηνοθέτη Νίκο Χαντζή γιά την βοήθειά του στην δημιουργία της αφίσσας της προβολής –

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΙΩΛΗ
(κομεντί, Ελλάδα, 2017, έγχρωμη, 79’, dcp)

ΥΠΟΘΕΣΗ

(Τι είναι το «Γυναίκες που Περάσατε από Δω»? Ο Σταύρος Τσιώλης εξηγεί:)
«‘Ακου: Δύο άνεργοι άνδρες προσλαμβάνονται να φυλάξουν τσίλιες σ’ ένα παλιό σπίτι όπου, παράνομα, χτίζεται ένα δωμάτιο.
Το σπίτι βρίσκεται σε δρόμο συνοικίας, από τον οποίο περνούν πολλοί άνθρωποι, πιθανότατα και πολεοδόμοι, που υποκρίνονται τους αθώους διαβάτες για να πετύχουν την επ’ αυτοφώρω σύλληψη παρανομούντων.
Πολεοδόμοι δεν θα περάσουν από εδώ!
Ο δρόμος όμως, είναι πέρασμα, και γυναίκες και άνδρες, που θα τον διαβούν κουβαλάνε όνειρα, και πληγές, και ελπίδες, και άσβεστη την ανάγκη της θαλπωρής, που υπόσχεται ο έρωτας.
Και οι δύο άνεργοι άνδρες, απροετοίμαστοι, θα δεχθούν με φόβο και έκπληξη και θαυμασμό το μεγάλο θαύμα και το μεγάλο αίνιγμα μιας πραγματικής ζωής. Αυτό είναι ουσιαστικά το έργο»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παραγωγή: Ράνια Ψημένου, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Κεφάλας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΙΩΛΗΣ
Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης
Φωτογραφία: Ολυμπία Μυτιληναίου
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου, Ελλη Τρίγγου, Ρόζα Προδρόμου, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Μελισσάρης, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Σεβαστόπουλος, Τάκης Χρυσικάκος, Αινείας Τσαμάτης
Διάρκεια: 79 λεπτά

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search