ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο έργα του Ελ Γκρέκο ταξίδεψαν από το Μουσείο Μπενάκη στο Grand Palais

Δύο σπουδαία έργα του Ελ Γκρέκο παραχωρήθηκαν από το Μουσείο Μπενάκη προς δανεισμό στο Grand Palais, για τις ανάγκες της έκθεσης «Greco», που παρουσιάζεται στο Παρίσι.

Πρόκειται για μια μεγάλη αναδρομική έκθεση, την πρώτη που διοργανώνεται στη Γαλλία για το έργο του Έλληνα αναγεννησιακού ζωγράφου, η οποία παρουσιάζει την πορεία του από την Κρήτη στο Τολέδο και επιχειρεί να επανεξετάσει τον ρόλο του στην τέχνη του 20ού αιώνα.

Στην επιβλητική νοτιοανατολική γκαλερί του παριζιάνικου ιδρύματος θα εκτεθούν πάνω από 60 έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από 47 Μουσεία και συλλογές από την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Ανάμεσα σε αυτά και δύο έργα από την πρώιμη περίοδό του, φιλοτεχνημένα ενόσω ακόμα ο ζωγράφος βρισκόταν στην Κρήτη, που περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, στο τμήμα βυζαντινής τέχνης: «Ο Λουκάς ζωγραφίζει τη Παναγία» (έντονες οι βυζαντινές επιρροές σε αυτή την εικόνα που χρονολογείται ανάμεσα στα 1560-1567) και «Η Προσκύνηση των Μάγων» (περισσότερο δυτικότροπο έργο, που φιλοτεχνήθηκε ανάμεσα στα 1565-1567).

Τα δύο έργα ταξίδεψαν με δύο διαφορετικές πτήσεις από την Αθήνα στο Παρίσι, για ευνόητους λόγους, ενώ τους δύο συνοδούς τους ακολούθησαν εκπρόσωποι της μεταφορικής εταιρείας αλλά και αστυνομικοί σε όλη τη διαδρομή από το Μουσείο Μπενάκη μέχρι το αεροπλάνο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στις αρχές του 2020 η Πάτρα ήταν πρωτοπόρος και τοποθέτησε σε πλατείες τις πρώτες ταΐστρες αδέσποτων ζώων, για σκύλους και γάτες, παραδίδοντας μαθήματα φιλοζωίας σε ολόκληρη την χώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search