ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία», από το Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο

Μία ταινία την οποία υπογράφει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ο ξεχωριστός  Γούντι Άλεν, ανοίγει στις 9.30 το βράδυ αύριο Τρίτη 8 Ιουνίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την «αυλαία» των φετινών προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, που διοργανώνει στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Τίτλος της ταινίας, «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία». Πρόκειται για μία ιδιαίτερη κωμωδία, με καυστική σάτιρα και εξαιρετικά αστεία οπτικά γκαγκς, που ανήκουν στις κορυφαία δεκάδα από τη συνολική φιλμογραφία του Γούντι Άλλεν. Μία ταινία από τις «κλασικές» πλέον, την οποία ωστόσο όσες φορές και αν την παρακολουθήσει κάποιος, ανακαλύπτει νέα στοιχεία.

Βασικός ήρωας της ταινίας ο Βέρτζιλ Στάρκγουελ ( Γούντι Άλεν), ο οποίος από μικρός,  δεν ήταν ό,τι… καλύτερο. Αφού αποτυγχάνει στη μουσική του «καριέρα», αποφασίζει να κλέβει τράπεζες. Τότε γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Λουίζ, μια υπάλληλο σε πλυντήρια, και κάνουν και παιδί. Αλλά το μυαλό του Βέρτζιλ είναι μονάχα στο έγκλημα, ακόμη κι αν είναι αιωνίως αποτυχημένος και σε αυτό… 

Στην πρώτη ταινία του, ο Γούντι Άλεν χρησιμοποιεί την αυστηρή και σοβαρή φόρμα του ντοκιμαντέρ σε μια σατιρική παρωδία που αφηγείται τη ζωή του Βίρτζιλ Στάρκγουελ. Ο σκηνοθέτης φανερά επηρεασμένος από την stand up comedy, δημιουργεί μια σπαρταριστή κωμωδία.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 10.6.2021 στο Νότιο Πάρκο και την Κυριακή 13.6.2021 στην πλατεία Ταραμπούρα. Ο θερινός κινηματογράφος θα περιοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι με 3 προβολές την εβδομάδα (Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείο, Πέμπτη και Κυριακή σε γειτονιές εκτός κέντρου), για όλο τον Ιούνιο και Ιούλιο με ελεύθερη είσοδο. 

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.

Ηθοποιοί: Γούντι Άλεν, Τζάνετ Μάργκολιν, Μαρσέλ Χίλερ

https://www.imdb.com/title/tt0065063/?ref_=tt_mv_close

https://www.youtube.com/watch?v=q2hJQ-eBrfo

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στη Δυτική Αχαΐα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε στ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
Image
Image

Search