ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Τα σκαλιά αποκτούν το δικό τους φεστιβάλ!

Φέτος το καλοκαίρι, κάτι διαφορετικό γεννιέται στην Πάτρα με τίτλο «Patras Steps Film Festival»! Και αυτό γιατί για πρώτη φορά η Κινηματογραφική Ομάδα των ΠΟΦΠΠ διοργανώνει ένα θερινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Αν είσαι δημιουργός μπορείς και εσύ να στείλεις την ταινία σου τώρα και αν είσαι λάτρης του κινηματογράφου σε περιμένουμε στις 3 και 4 Ιουλίου στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου!

Το φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στόχος του είναι η προβολή ταινιών από όσους περισσότερους δημιουργούς είναι δυνατόν. Δεν θα υπάρχει κόστος για την υποβολή ταινίας ή την παρακολούθηση του φεστιβάλ! Οι ενδιαφερόμενοι και οι συμμετέχοντες μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τα νέα του φεστιβάλ σε αυτό το site αλλά και από την σελίδα του φεστιβάλ στο facebook και instagram.

Οπως αναφέρεται στο site του φεστιβάλ: «Το Κινηματογραφικό Τμήμα των Πολιτιστικών Ομάδων των Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) είναι μία ομάδα φοιτητών και όχι μόνο, που έρχεται να φέρει στην επιφάνεια τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του κάθε ατόμου, μέσα από τον κινηματογράφο.

Στόχος της ομάδας είναι τα μέλη να μοιράζονται το ενδιαφέρον και τις γνώσεις για τον κινηματογράφο και να ενθαρρύνουν ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες να εκφραστούν μέσα από αυτόν.

Σε εβδομαδιαία βάση πραγματοποιούνται συναντήσεις στο στέκι των ΠΟΦΠΠ, με αντικείμενο το τεχνικό και καλλιτεχνικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής ταινιών. Επίσης δίνεται ιδιαίτερος χώρος στην συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ταινίες.

Μία από τις κύριες δράσεις της ομάδας είναι οι προβολές ταινιών. Τον χειμώνα οι προβολές γίνονται στο στέκι των ΠΟΦΠΠ, κάθε εβδομάδα. Επίσης, κάθε χρόνο, θερινές και φθινοπωρινές προβολές πραγματοποιούνται στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου προσφέροντας μία εναλλακτική πρόταση για τις βραδιές των κατοίκων της Πάτρας».

Οσον αφορά στο φεστιβάλ, φέτος έρχεται να προστεθεί μία νέα δράση στην ομάδα, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, για ερασιτέχνες και έμπειρους δημιουργούς.

«Το φεστιβάλ έχει σκοπό να ενθαρρύνει νέους κινηματογραφιστές και δημιουργούς ταινιών, μέσω της ανάδειξης νέων ταινιών. Μέσα από τις προβολές δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Πάτρας, να έρθει σε επαφή με τους δημιουργούς και το έργο τους. Σε αυτό το πλαίσιο το φεστιβάλ θα έχει ελεύθερη πρόσβαση προς το κοινό» σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ από κοντά τον Ιούλιο, στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω μέτρων προστασίας COVID-19. Εναλλακτικά το φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε αργότερη ημερομηνία ή διαδικτυακά σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που θα υπάρξει» καταλήγει η σχετική ανάρτηση.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search