ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια με Ερντογάν

Νεότερα: Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Η συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00.

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση, που διήρκεσε 45 λεπτά, ήταν παρών και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Συνάντηση και με Τσαβούσογλου

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως σημειώνει ο ίδιος, με ανάρτησή του στο twitter, συζητήθηκαν διμερείς και ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και διεθνή ζητήματα

Πρώτη ενημέρωση:Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο, στην 'Αγκυρα.

Η εν λόγω συνάντηση ζητήθηκε από την τουρκική πλευρά, όπως έκαναν σήμερα γνωστό διπλωματικές πηγές.

Στη συνάντηση είναι παρών και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 16:30 (15:30 ώρα Ελλάδος) με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. 

Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην 'Αγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον  Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην 'Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search