ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Στέγη» γιορτάζει το ’21 µε συνέδριο

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Και η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς ετοιμάζει τη δική της συμβολή στους εορτασμούς του 1821 στην Πάτρα. Μπορεί τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας η λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων να μην είναι αυτή που ήταν μέχρι χθες. Οι ξεναγήσεις έχουν σταματήσει, οι εκδηλώσεις έχουν μπει στην αναμονή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι δεν συνεχίζουν να διοργανώνουν και να ψάχνουν ιδέες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», προετοιμάζεται στην Πάτρα από την Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς ένα μεγάλο ιστορικό συνέδριο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων επρόκειτο να πραγματοποιήσει ένα αντίστοιχο συνέδριο, του οποίου όμως, τη διεξαγωγή δεν επέτρεψε η πανδημία. Ετσι, η ευκαιρία δόθηκε, και τον Οκτώβριο, το σημαντικό αυτό συνέδριο θα διοργανωθεί από τη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πάτρας. Το συνέδριο αναμένεται να είναι διαδικτυακό, και σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση που θα στρέψει τα φώτα της κοινότητας των γραμμάτων και της ιστορίας στην Πάτρα.

Αυτές τις ημέρες αναμένεται να βγει και η ανάλογη προκήρυξη, ενώ όπως μαθαίνουμε στο συνέδριο πρόκειται να συμμετάσχουν σημαντικά ονόματα του χώρου, που θα ρίξουν φως σε άγνωστες πλευρές του 1821.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search