ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Κορίτσι με το Μπαλόνι σε δημοπρασία βρετανικής τέχνης

Ένα αντίγραφο του έργου «Κορίτσι με το Μπαλόνι (Girl With Balloon) του Banksy και μια φωτογραφία του διάσημου μοντέλου Κέιτ Μος βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων εκθεμάτων σε μια δημοπρασία αυτήν την εβδομάδα, με την οποία γιορτάζονται τα 70 χρόνια της βρετανικής τέχνης.

Η δημοπρασία, με τίτλο "British. Cool.", στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, στο Λονδίνο θα παρουσιάσει επίσης τις μπότες που σχεδίασε ο Ντάμιεν Χερστ και φωτογραφίες των Beatles.

«Συνολικά, η δημοπρασία αποτελεί μια γιορτή της βρετανικής δημιουργικότητας από το 1950 έως σήμερα και η ιδέα είναι ότι γιορτάζουμε κάθε πλευρά της δημιουργικότητας, όχι μόνο τις καλές τέχνες, αλλά επίσης τη φωτογραφία, τη μόδα, την ψυχαγωγία, τα ενθύμια...», δήλωσε η επικεφαλής της δημοπρασίας Τζάνετ Χάρντι.

Το «Κορίτσι με το Μπαλόνι», μια εικόνα ενός κοριτσιού που κρατάει ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς και είχε αρχικά ζωγραφιστεί σαν μια τοιχογραφία, στη γέφυρα Ουότερλου του Λονδίνου, είναι ένα από τα πλέον διάσημα έργα του Banksy.

Το αντίγραφο, ένα από τα 18 του Banksy στη δημοπρασία στο Bonhams αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 100.000 έως 150.000 λιρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search