ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφίσα Καρναβαλιού: Τελικά πήρε τα δικαιώματα της φωτογραφίας ο δημιουργός

Νέο: Μετά τον διαδικτυακό θόρυβο για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, χτες αργά το βράδυ ο δημιουργός της αφίσας κος Αλκίνοος Μοβάτσης έστειλε στην ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα:

«Μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της αφίσας μου , και συγκεκριμένα ότι δεν είχα τα δικαιώματα της βασικής φωτογραφίας , θα ήθελα από την πλευρά μου να σας ενημερώσω ότι την φωτογραφία την βρήκα στο διαδίκτυο και δεν υπήρχε αναφορά δημιουργού. Μετά από την ανάρτηση του κύριου Παπαϊωάννου Βασίλειου και την έκταση που πήρε το θέμα στα social media επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του μια και είναι ο δημιουργός της φωτογραφίας και μου έχει ήδη παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα της φωτογραφίας για να είμαι καθόλα νόμιμος».

Πρώτη Ενημέρωση: Σάλος έχει προκληθεί για άλλη μια φορά από την αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το έτος- πεδίο μάχης, 2021, εν τω μέσω του κορωνοϊού. Και αυτό επειδή αφενός η αφίσα δεν είναι και ό,τι πιο καλαίσθητο έχουμε δει (και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο) αφετέρου η φωτογραφία της είναι … κλεμμένη. Πάρθηκε δηλαδή χωρίς τη συναίνεση του φωτογράφου και γνωστού καρναβαλιστή Βασίλη Παπαϊωάννου, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook πριν από λίγο ανέφερε τα εξής:

«Το Πατρινό Καρναβάλι είναι εδώ για άλλη μια φορά, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας. Ελπίζουμε ότι θα μας δώσει μια αίσθηση ανεμελιάς, χαμόγελου και απόδρασης από τη σκληρή καθημερινότητα, τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα!!!

Από σήμερα απέκτησε και αφίσα το Πατρινό Καρναβάλι στο πλαίσιο των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων της

Πατρινό Καρναβάλι Κοινωφελής Επιχείρηση

και θα ήθελα να συγχαρώ τον νικητή του σχετικού διαγωνισμού, σχεδιαστή της αφίσας Αλκίνοο Μοβάτση.

Με έκπληξη και χαρμολύπη διαπίστωσα ότι η βασική φωτογραφία της αφίσας είναι δικιά μου, η οποία απεικονίζει το επί χρόνια φίλο Γιώργο Λογαρά.

Μια φωτογραφία που είχα βγάλει στις 19 Ιανουαρίου 2013 κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής Τελετής Έναρξης που είχε πραγματοποιηθεί τότε. Δημοσιεύτηκε βιαστικά πρώτη φορά την 21 Ιανουαρίου 2013 σε ένα από τα άλμπουμ που ανεβάζω φωτογραφίες φίλων και στις 16 Ιανουαρίου 2014) σε καλύτερη ποιότητα, όσο σου επιτρέπει το Facebook...

Δεν γνώριζα ότι θα χρησιμοποιείτο φωτογραφία μου καθώς δεν είχα κάποια προσέγγιση από τον γραφίστα, που δεν τον γνωρίζω άλλωστε...

Αντιπαρέρχομαι του γεγονότος ότι θα έπρεπε να έχει ζητηθεί η άδεια μου για τη χρήση της φωτογραφίας και ασχολούμαι με το αισθητικό αποτέλεσμα της χρήσης μια κακής ποιοτικά φωτογραφίας, κατεβασμένης από το διαδίκτυο, για τη δημιουργία μιας αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού, της μαζικότερης πολιτιστικής δράσης που γίνεται στην Ελλάδα και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης μας!

Το αρχείο της φωτογραφίας σε πλήρη ανάλυση (7072 x 4720 pixel) είναι διαθέσιμο στο γραφίστα γιατί είμαι σίγουρος ότι το αρχικό υπόβαθρο στη δημιουργία ενός γραφιστικού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Καλό μας Καρναβάλι!!».

η φωτογραφία του Βασίλη Παπαϊωάννου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search