ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννης Πεφάνης: Ο «έρωτας» για την φωτογραφία

Όλα ξεκίνησαν ... από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να εργάζεται . Από την πρώτη στιγμή που άκουσα και αποφάσισα να ακολουθήσω την ιδέα αλλά και τα χνάρια του Θείου μου  Γιάννη Λαίδη, ο οποίος μου έμαθε σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας.

Το μεγάλο στοίχημα όμως ήταν να μπορώ να ξεχωρίζω και να αισθάνομαι τα γεγονότα ως κάτι μοναδικό, να μπορώ να διακρίνω την στιγμή που πρέπει να «κλειδωθεί» στο κλείστρο  της του φακού !!! Και όλα ξεκίνησαν ως χόμπι. Ασχολήθηκα , έμαθα , πειραματίστηκα , σκόνταψα αλλά έμαθα.

Ταυτόχρονα έκανα και επαγγέλματα που είχαν άμεση επαφή με τον κόσμο . Αυτό το κομμάτι με διαμόρφωσε σαν άνθρωπο και μου έδωσε εμπειρία στις κοινωνικές σχέσεις , κάτι που αφομοίωσα άριστα , αφού είναι βασικό στοιχείο του χαρακτήρα μου .

Τελικά επέλεξα να ασχοληθώ με τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο που με στήριξε και φυσικά μου έμαθε πολλά για τον  «μαγικό» κόσμο της τηλεόρασης!

Σε πολλές δύσκολες συνθήκες βασίστηκε πάνω μου μαθαίνοντας μου τι σημαίνει υπευθυνότητα και επαγγελματική ευσυνειδησία , χαρακτηριστικά που με συνοδεύουν ως σήμερα και αναφέρομαι φυσικά στον Γιώργο Νικολόπουλο, διευθυντή τότε στον τηλεοπτικό σταθμο ACHAIA CHANNEL. Εγώ τον έλεγα «πατέρα» και ακόμα έτσι τον προσφωνώ , αφού επαγγελματικά είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε πολλά και του χρωστάω πολλά!



Τα βελτίωσα κ μέχρι σήμερα βλέπω και προσπαθώ να τα έχω εξελιγμένα όσο μου  επιτρέπεται . Η φωτογραφία για μένα και η εικονοληψία είναι ουσιαστικά το χόμπι που έκανα επάγγελμα.

Με το πέρασμα του χρόνου απέκτησα εμπειρία και τεχνογνωσία , ενώ παράλληλα  κατάφεραν να αποκτήσω και βεβαιώσεις σπουδών αυτές του Cameraman και της  φωτογραφίας. Ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό και πλέον εδώ και πολλά χρόνια είμαι ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου FLASHSTARS.GR , ενώ τα τελευταία επτά χρόνια εώς και σήμερα είμαι ο  φωτογράφος του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΕΩΝ.

Πολύ γρήγορα μπήκα στον χώρο κάλυψης Γάμων - Βαπτίσεων – Εκδηλώσεων, σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Είναι γεγονός ότι ήδη μετράω 20 χρόνια επαγγελματικής φωτογραφίας. Βλέπω αγόρια και κορίτσια στον δρόμο που πλέον είναι 18 και 19 χρονών και μου λένε ότι  ήμουν ο φωτογράφος στην βάπτισή τους, κάτι που πραγματικά μου προκαλεί συγκίνηση.

Αυτά και άλλα πολλά ... Εχω μάθει να σέβομαι και να βλέπω τα πράγματα χωρίς κόμπλεξ . Να στηρίζω και να με εμπιστεύονται.

Ο ΈΡΩΤΑΣ για την φωτογραφία παραμένει δυνατός και ανεξίτηλος .

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χρωμάτων παραδόθηκε, μετά από πλειστηριασμό, το κατασχεθέν, από το Τελωνείο Σερρών εμπόρευμα 25.700 λίτρων διαλυτικών μειγμάτων, α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 09:00,στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση πληρωμής Λειτουργικών Εξόδων (Δ.Ε.Η., Τηλεφωνικά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search