ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μήλα» - Η ελληνική ταινία βαδίζει δυναμικά στο δρόμο των Όσκαρ

Με μεγάλη δυναμική βαδίζει η ταινία «Μήλα» του Χρίστου Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, στο δρόμο προς τα φετινά Όσκαρ η τελετή απονομής των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2021. Κι ενώ την Κυριακή η ταινία που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα στην κορυφαία παγκόσμια κινηματογραφική διοργάνωση θα προβάλλεται δωρεάν στο διαδίκτυο έτσι ώστε να την παρακολουθήσουν οι ψηφοφόροι της Ακαδημίας, οι κριτικές που λαμβάνει από το διεθνή τύπο είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Το περιοδικό The Hollywood Reporter συμπεριλαμβάνει τα «Μήλα» ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ξενόγλωσσες ταινίες γράφοντας χαρακτηριστικά «Τα «Μήλα» είναι μία λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μας κλέβουν τη μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Ο ήρωας της ταινίας, όμως, ξυπνάει με αμνησία σε έναν αναλογικό κόσμο χωρίς ίντερνετ και κινητά για να καταγράψει σε μία παλιά Polaroid τις καινούργιες εμπειρίες του, που θα τον βοηθήσουν να συνθέσει μία νέα μνήμη».

Στο μεταξύ, στην κατάταξη του περιοδικού Variety η ταινία σημειώνει διακρή άνοδο έχοντας φθάσει, αυτή τη στιγμή, στην 16η θέση μεταξύ των 70 συνολικά ταινιών που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ιδιαίτερη πολύτιμη, εξάλλου, είναι η έμπρακτη υποστήριξη της Κέιτ Μπλάνσετ η οποία προωθεί δυναμικά τα «Μήλα» ως executive producer. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός πιστεύει πολύ αυτή την ταινία και την υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις συστήνοντας τους συντελεστές της σε κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search