ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Την άνοιξη τα νεότερα για το θέατρο

Το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με κεντρικά θέματα τον προϋπολογισμό του 2021 και τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.

Ετσι, η επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων προς το ΔΗΠΕΘΕ είναι 750.000 ευρώ συν 50.000 ευρώ. Οσον αφορά αυτή του υπουργείου Πολιτισμού, πέρυσι ήταν 100.000 ευρώ, κάτι που οι αρμόδιοι ελπίζουν να ισχύσει και φέτος. Βέβαια, πέρυσι η επιχορήγηση έφτασε τις 100.000 λόγω και τις συνεργασίας με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Φέτος προγραμματιζόταν να γίνει κάτι τέτοιο, με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, όμως τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της πανδημίας δεν το επέτρεψαν μέχρι τώρα.

Οσον αφορά στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, όλα έχουν μεταφερθεί στην Ανοιξη, όταν -κατά πάσα πιθανότητα- τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας.

Ετσι, την άνοιξη αναμένεται να δούμε όχι μόνο τις τρεις «Παραλογές», που ήδη έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, αλλά και την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, όπως είναι ήδη γνωστό.

Παράλληλα, την άνοιξη θα παρουσιαστεί και η συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Η δεξιά τσέπη του ράσου» του Γιάννη Μακριδάκη σε διασκευή για το θέατρο και σκηνοθεσία της Ειρήνης Φαναριώτη. Τέλος, και οι «Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Νίκου Γιαλελή με τα παιδιά της Δραματικής Σχολής θα παρουσιαστούν από την άνοιξη. Βέβαια, ακόμα δεν είναι γνωστές οι ημερομηνίες, καθώς όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί λόγω των περιστάσεων.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, στον προγραμματισμό υπήρχαν και πολλές μετακλήσεις, οι οποίες φυσικά και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τώρα. Η Μαριάννα Σταματιάδου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους υπευθύνους ώστε και αυτές να μετακομίσουν την άνοιξη, ενώ σημείωσε πως καλό θα ήταν να προβληθούν μέσω διαδικτύου και οι παραστάσεις που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί. Ομως, όπως ενημερώθηκε κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν καθώς η μαγνητοσκόπηση έγινε με μία κάμερα, και η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search