ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωστοί ηθοποιοί κρατούν συντροφιά απαγγέλοντας ποιήματα από το τηλέφωνο

 «Η ποίηση μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα»: Με την άποψη αυτή του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Fernando Pessoa συντάσσεται απόλυτα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Γι' αυτό και μάς προσφέρει, μέσω τηλεφώνου, τις «Ποιητικές Συνομιλίες», το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Théâtre de la Ville, που συνιστά μια τηλεφωνική τελετουργία που μάς μεταφέρει σε ένα ποιητικό σύμπαν.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο και αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς. Η Στέγη πήρε ήδη την σκυτάλη καθώς από την 1η Δεκεμβρίου καταξιωμένοι ηθοποιοί μάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν.

Σε έναν κόσμο αποδυναμωμένο από την πανδημία, τώρα που τα σύνορα κλείνουν και οι κοινότητες αποξενώνονται, αυτές οι «συνεδρίες» αποκαθιστούν μια μορφή διαλόγου μεταξύ χωρών, καλλιτεχνών και κοινού και δημιουργούν νέους δεσμούς. Μέσω της ποίησης, τίθενται τα θεμέλια ενός νέου ουμανισμού, με την υποστήριξη οραματιστών-φορέων από όλη την υφήλιο.

Μέσα στο σπίτι, έξω από τη ρουτίνα που έχουμε μάθει τόσα χρόνια, η ποίηση μας δείχνει τον τρόπο να ζούμε, να απολαμβάνουμε, να αισθανόμαστε, να επιβιώνουμε. Από στόμα σε στόμα, σε έναν κόσμο αποδυναμωμένο από την πανδημία, ανάμεσα σε μικρές παρέες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search