ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παλαιά Καταφύγια Πάτρας: Ανοικτά την 28η Οκτωβρίου

Ο ιστορικός  χώρος του καταφυγίου κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, στο οποίο βρίσκεται πλούσιο ιστορικό και αρχειακό υλικό, από τον βομβαρδισμό της Πάτρας, την κατοχή και την απελευθέρωση από τα ναζιστικά στρατεύματα, θα αποτελέσει φέτος ένα από τα σημεία αναφοράς του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με τον χώρο να παραμένει ανοιχτός και την ημέρα της επετείου.

Ο χώρος του καταφυγίου ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα λειτουργεί από τις 10.00  το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ.

Το καταφύγιο επισκέπτονται καθημερινά - με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό - δεκάδες άτομα,  με τον συνολικό αριθμό να έχει ξεπεράσει τις 3000.

Παράλληλα, καθημερινές είναι οι οργανωμένες επισκέψεις μαθητών από σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι στιγμής 30 σχολεία ( δημοτικά - γυμνάσια - λύκεια) έχουν επισκεφτεί το χώρο.
Ορισμένα από τα σχολεία που ήδη έχουν επισκεφτεί το καταφύγιο, συνδύασαν την επίσκεψη με την πραγματοποίηση «διαδραστικού» μαθήματος, με τους μαθητές να ενημερώνονται για την κήρυξη του πολέμου, τον βομβαρδισμό της Πάτρας, την περίοδο της κατοχής και την απελευθέρωση της πόλης, ξεκινώντας από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου βρίσκεται το μνημείο εκτέλεσης των αγωνιστών της αντίστασης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τα ενημερωτικά ταμπλό που έχει τοποθετήσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός.
Μετά την μοναδική ανταπόκριση και ενδιαφέρον του κοινού από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή για τον χώρο του καταφυγίου και το υλικό που φιλοξενείται εκεί, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων κρίθηκε αναγκαίο η έκθεση να παραμείνει ανοιχτή επ’ αόριστο.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ  28/10/20: 10.00 – 14.00
18.00 - 20.00
ΠΕΜΠΤΗ 29/10/20: 10.00 – 14.00
ΠΑΡ/ΚΕΥΗ 30/10/20: 10.00 – 14.00
ΣΑΒΒΑΤΟ  31/10/20: 10.00 – 12.00
ΚΥΡΙΑΚΗ  1/11/20: 10.00 – 13.00

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
Image
Image

Search