ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Άλλαξε την πόλη - Η Art in Progress στον Δήμο Ήλιδας»

 

Η Art in Progress με το πρόγραμμά της Άλλαξε την πόλη, συνεχίζει το όραμά της για έναν δημόσιο χώρο γεμάτο χρώμα, πολιτισμό και σύγχρονη τέχνη, μεταλαμπαδεύοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και την δράση της εκτός Πατρών. 

Μία μοναδική τοιχογραφία 90 μέτρων μήκος υλοποιείται αυτή τη χρονική περίοδο, σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία στον Δήμο Ήλιδας, από την καλλιτεχνική ομάδα της Art in Progress και υπό την εικαστική και τεχνική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE).

Το σχέδια που επιμελήθηκε ο KLE ενέχουν την έντονη ιστορική εντοπιότητα αλλά και την «δροσερή» καθημερινότητα της ευρύτερης περιοχής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ έχει αρχίσει ήδη να τραβά την προσοχή τόσο των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και των κατοίκων ή των περαστικών επισκεπτών του παραλιακού μετώπου, στην προβλήτα από το πανέμορφο και γραφικό λιμανάκι στο Παλούκι Αμαλιάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Άλλαξε την πόλη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και μαθητές.

 

Η εξωστρέφεια, οι δημιουργικές συνεργασίες και η εκπαίδευση νέων καλλιτεχνών - τοιχογράφων είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Art in Progress για τα επόμενα χρόνια.

Η τοιχογραφία πραγματοποιείται υπό την αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας και την σταθερή υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 α

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search