ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι

 

     Η Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι πρωταγωνιστούν στη γαλλική ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες με την υποστήριξη του ΕΟΤ στην Αθήνα, την αθηναϊκή Ριβιέρα και την Αίγινα.

 

     Με αφορμή το τέλος των γυρισμάτων, ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε μία τόσο σημαντική κινηματογραφική παραγωγή, η οποία έχει τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Επιδιώκουμε αυτές τις συνεργασίες, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής της χώρας μας, όχι μόνο στην αγορά της Γαλλίας, εν προκειμένω, αλλά και διεθνώς. Για τον ΕΟΤ οι συνέργειες σε μεγάλες παραγωγές με απήχηση στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανάλογα εγχειρήματα στο μέλλον».

 

     Υπενθυμίζεται, ότι τον προηγούμενο Ιούνιο οι εκπρόσωποι της παραγωγής της ταινίας είχαν συναντηθεί με τον κ. Φραγκάκη και στελέχη του ΕΟΤ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.

 

     Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας και παράλληλα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία.

 

     Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης, François Uzan, σημείωσε: «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε έναν τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα "ταξιδέψουν" μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι... Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις εικόνες αυτής της πανέμορφης χώρας με τους Γάλλους θεατές!».

 

     Το «On sourit pour la photo» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

     ΚΑΧ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Coppa Italia βρήκε κάτοχο και αυτή είναι η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να χάνει μεν 2-1 από την Λάτσιο του Χρήστου Μαν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Άρσεναλ μετέτρεψε το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Εμιρέιτς σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 5-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 87-91 και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στο flash interview τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, όμως διαμαρτυρήθηκε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια, με το "καλημέρα" για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρά το +10 (64-54) του 26ου λεπτού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search