ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Καρναβαλικό Πατρινό DNA αντιστέκεται στον Κορωνοϊό

Στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Καρναβαλιού» που θα υλοποιηθεί από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια από τις δράσεις του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», παρουσιάζεται στον εξωτερικό χώρο των Παλαιών Σφαγείων κατά την εβδομάδα των δράσεων του Φεστιβάλ θα εκτεθεί καρναβαλική σύνθεση με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας, η οποία προορίζεται να λάβει τη μορφή Άρματος

Το Καρναβαλικό Πατρινό DNA αντιστέκεται στον Κορωνοϊό. 

Μια διαφορετική καρναβαλική σύνθεση-άρμα με αφορμή τον κορωνοϊό και επίκεντρο τον άνθρωπο και το Καρναβάλι της Πάτρας.

Το Πατρινό Καρναβάλι στέκεται όρθιο και υγιές μέσα στην πανδημία. Τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κεφάτη καρναβαλική ζωντάνια των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, που με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνά όλη η ανθρωπότητα, θέτουν την ακατανίκητη σατιρική ματιά και δημιουργία τους στον ευφάνταστο σχολιασμό της επικαιρότητας.

Φιγούρες γνώριμες των ημερών μας σε διάταξη παρέλασης, της εποχής του κορωνοϊού, νοσοκόμες, άνθρωποι με μάσκες, ποδηλάτες, απεικονίζουν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας σε μια εντυπωσιακή πολύχρωμη σύνθεση.

Το Πατρινό DNA  αντιστέκεται στον Ιό. Ο άνθρωπος στο επίκεντρο και το Καρναβάλι της Πάτρας στα φόρτε του! Η σκληρή πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε σάτιρα, εξωστρεφή διάθεση, έμπνευση για δημιουργία και πηγή καρναβαλικής και όχι μόνο ζωής. 

Ιδέα, Επιμέλεια: Διεπιστημονική Ομάδα Λειτουργίας των Παλαιών Σφαγείων.

Σχεδιασμός, Υλοποίηση: Καρναβαλικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων

Το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Καρναβαλιού και το Φεστιβάλ Θεάτρου υλοποιούνται από το Δήμο Πατρέων στο πλαίσιο του έργου SPARC και η διοργάνωση των δράσεων υποστηρίζεται από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας (Συνδεδεμένος Εταίρος του Έργου).

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο βιώνουν μία 38χρονη κι τα δύο παιδιά τους σε περιοχή της Δράμας, καθώς σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε, της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, το οποίο ήταν σταθμευμένο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 09:00, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση 1ης Τροποποίησης της από 01.08.2023 (ΑΔΑ 6ΨΝΝΟΚΩΞ-ΡΣΘ)
Image
Image

Search