ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλάβρυτα: Με επιτυχία η συναυλία «Πέτα Ψυχή»

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η συναυλία με τίτλο «Πέτα Ψυχή» που αποτελεί  προπομπό για τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2021, για τη συμπλήρωση 200 ετών από την  Ελληνική Επανάσταση.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η υψίφωνος Λένα Σουρμελή και η πιανίστα Έλενα Φεντκο, υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου απέδωσαν έργα εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτών και Αρματωλών, και μέσα από τις μουσικές επιλογές, ανέδειξαν την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα έργα των Σκαλκώτα (Χοροί), Μάντζαρου (Συμφωνία Ανατολικού Γένους), Μπετόβεν (Τα ερείπια των Αθηνών), Βέρντι (Αποσπάσματα από NABUCCO), Καρρέρ (Η Καταδίκη του Κλέφτη, ύμνος προς την Πατρίδα, Στρατιώτης), Ξένου (Ειρήνη), Σορ (Η Κραυγή των Ελλήνων) και η συναυλία ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.


Την συναυλία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Προλόγισαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας και ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊόυ COVID-19.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search