ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξενάγηση στον κόσμο της Ζιζής Μακρή

Πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών , η δεύτερη ξενάγηση  στην έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον επιμελητή της έκθεσης Σπύρο Μοσχονά και είναι ενταγμένη στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων -  μετά την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης -  για την δια ζώσης γνωριμία με το έργο της δημιουργού. 

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Οι  ενδιαφερόμενοι για να πάρουν μέρος στην ξενάγηση, η οποία θα γίνει -  κατά ομάδες των 8 ατόμων – πρέπει να  επικοινωνήσουν προηγουμένως με το γραφείο διοίκησης της Πινακοθήκης στο τηλ.: 2610 624088, (καθημερινά 9.00π.μ -1.00μ.μ, εκτός Σαββατοκύριακου) προκειμένου να  κρατηθεί σειρά προτεραιότητας στο  πλαίσιο των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.  

 Υπενθυμίζεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να δει  διαδικτυακά το υλικό της έκθεσης, στην ιστοσελίδα του καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σκληρή για να βρεθεί με την “πλάτη στον τοίχο” από το δεύτερο, μόλις, παιχνίδι αποδείχθηκε η Μονακό, που επικράτησε με 93-88 της Φενέρμπαχτσε και ισοφάρισε τη σειρά των playof . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search