ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Επαναλειτουργεί η Δημοτική Πινακοθήκη με την Έκθεση σχεδίων της Ζιζής Μακρή

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα επαναλειτουργήσει από το πρωί της Τρίτης 30 Ιουνίου.  Η πρώτη δια ζώσης γνωριμία με το έργο της Ζιζής Μακρή, θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης 30 Ιουνίου με την πραγματοποίηση ξενάγησης. 

Η  έκθεση της Ζιζής Μακρή ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης μας από τις 8 Μαρτίου, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν από την πανδημία, η Πινακοθήκη παρέμεινε κλειστή, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να την παρακολουθήσει  διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be

Στην έκθεση περιλαμβάνονται χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη.

Για την συμμετοχή στην ξενάγηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώσουν στο τηλέφωνο 2610-624088, προκειμένου να κρατηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας της Πινακοθήκης. 

Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών γίνεται  με τήρηση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας , περί ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων.

Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

 

Στις ξεναγήσεις  θα συμμετέχουν έως 8 άτομα ανά ξενάγηση, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search