ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας: Η εποχή μετά τον κορονοϊό

Με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους επαναλειτουργεί το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, ώστε να ελέγχεται η ροή και να μην προκαλείται συνωστισμός.

Ειδικότερα, για το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου.

Επίσης, προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο μουσείο ανά ώρα, όπως και συγκεκριμένες διαδρομές. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την συχνή καθαριότητα όλων των χώρων, ενώ υπάρχουν και αντισηπτικά χεριών. Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου, που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αφού κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μεγάλη κίνηση» Όμως, τώρα με το άνοιγμα του τουρισμού η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια ελπίζει ότι «κάτι καλύτερο θα έχουμε και δεν θα είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα της επισκεψιμότητας».
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πέντε ακόμα συλλήψεις και συνολικά εννέα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 202 . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 «Παρίσι 2024», η Ολυμπιακή Φλόγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
Image
Image

Search