ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βενετίας: Θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά την απειλή του κορωνοϊού

Παρά το γεγονός ότι είναι η ευρωπαϊκή χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό η Ιταλία αποφάσισε να μην ακυρώσει το επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας όπως έγινε στην περίπτωση του Φεστιβάλ Καννών αλλά και της Μπιενάλε.

 Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημα χείλη καθώς ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο, Luca Zaia, δήλωσε ότι το διεθνούς ακτινοβολίας κινηματογραφικό Φεστιβάλ όχι μόνο δεν θα ακυρωθεί αλλά θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

 Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν μπορεί παρά να είναι εμφανείς. Είναι σαφές ότι η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει λιγότερες προβολές σε σχέση με προηγούμενες χρονιές δεδομένου ότι τα γυρίσματα πολλών ταινιών αναβλήθηκαν και η κινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου εξαμήνου ήταν μειωμένη.

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, στην κριτική επιτροπή του οποίου θα προεδρεύει η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, θα ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου μαζί με τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν.

Στο μεταξύ, το Φεστιβάλ της Βενετίας θα συμμετάσχει επίσης στο «We Are One», το πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα προβληθεί στο YouTube. Το online φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου, έως και τις 7 Ιουνίου 2020 και θα περιλαμβάνει ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μουσική, κωμωδία και συζητήσεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον Φλώρο, άρχισε να μας απειλεί και να μας βρίζει. Για να τον αποφύγουμε λοιπόν βγήκα εκτός της αιθούσης» περιγράφει ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύση . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 3-0 στην OPAP Arena από την ανώτερη ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε πρώτη διευρύνοντας τη διαφορά από τους πράσινους στο +4, με τον Φατίχ Τερίμ να δηλώνει πω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το αθηναϊκό ντέρμπι της OPAP Arena βάφτηκε κιτρινόμαυρο, καθώς η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στραβοπάτησε ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου μειώθηκαν αισθητά. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Άρη για την 7η αγωνιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search