ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ταχύτητα

«Η ελληνική Πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατέψει τη δημόσια υγεία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά την παρέμβασή του στην σημερινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε η κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με αφορμή την ανάγκη συντονισμού των κρατών μελών της Ένωσης έναντι του κορωνοϊού και πρόσθεσε: «Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τη διεθνή κοινότητα».

 

Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την τηλεδιάσκεψη περιέγραψε αναλυτικά τις δικαστικές εργασίες που τελούν σε καθεστώς αναστολής για την αποφυγή του συγχρωτισμού δεκάδων ανθρώπων στις δικαστικές αίθουσες της χώρας, ενώ ανέπτυξε τις εξαιρέσεις, που προβλέπονται ρητά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης σκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και είναι συμβατά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις αρχές του κράτους δικαίου. Όλα τα νομοθετικά μέτρα λήφθηκαν στη βάση της αρχής της αναλογικότητας», ενώ ανέπτυξε στους ομόλογούς του τις ευεργετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα προσωρινά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης για το πώς οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να λαμβάνουν δράση με αποφασιστικότητα και ταχύτητα, χωρίς εκπτώσεις ή υπαναχωρήσεις στις κοινές αξίες και αρχές που έφεραν κοντά τους λαούς της Ευρώπης».

Τέλος, αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης επανάλαβε την θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συντονισμένης δράσης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης και υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των οικονομιών των κρατών-μελών».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search