ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Κάθε αναίτια μετακίνηση υπονομεύει την προσπάθεια - Πάνω από 6.000 σε καραντίνα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Κάθε αναίτια μετακίνηση υπονομεύει την προσπάθειά μας, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη οι πολίτες να μείνουν στο σπίτι. Κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σημείωσε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες.

Υπογράμμισε, δε, πως δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, ενώ ανέφερε πως πάνω από 6.000 πολίτες στην Ελλάδα είναι σε καραντίνα και ελέγχονται σε καθημερινή βάση.

«Όλοι όσοι είναι σε καραντίνα, πρέπει να μείνουν σε καραντίνα» επεσήμανε και πρόσθεσε πως αυτό είναι κάτι που το απαιτεί η πλειοψηφία των πολιτών.

«Μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε, για να κερδίσουμε τον πόλεμο», συνέχισε.

«Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι»

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και τόνισε πως κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα, βήμα - βήμα.

«Αν μείνουμε στο σπίτι, όλα νομίζω πως μπορούν να κυλήσουν ομαλά» σημείωσε και τόνισε πως είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Είπε επίσης ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερα πρόστιμα.

«Όλοι κάνουμε θυσίες για να συνεχίσουμε τη ζωή μας με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα» επέμεινε.

Παραλαβή υγειονομικού υλικού

Στάθηκε επίσης στο γεγονός πως την Πέμπτη παρελήφθη υγειονομικό υλικό 11 τόνων το οποίο εστάλη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Προανήγγειλε εξάλλου πως αναμένονται κι άλλες ειδικές πτήσεις με υγειονομικό υλικό. 

Δείτε τα στοιχεία :

Πρόστιμα σε 389 Έλληνες πολίτες που «έσπασαν» την καραντίνα - "Καμπάνα" σήμερα σε 27 άτομα στη Δυτ. Ελλάδα -Συνολικά 4.452 παραβάσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα Παρασκευή από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 389 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(89) στην Αττική,

(64) στην Κρήτη,

(36) στα Ιόνια Νησιά,

(29) στη Στερεά Ελλάδα,

(27) στη Δυτική Ελλάδα,

(26) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(26) στην Πελοπόννησο,

(25) στη Θεσσαλονίκη,

(21) στη Θεσσαλία,

(20) στο Νότιο Αιγαίο,

(9) στην Ήπειρο,

(9) στο Βόρειο Αιγαίο και

(8) στην Κεντρική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.  Όλα έγιναν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταίια του πνοή άφησε  ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο “Αττικόν”. Ο  βουλευτής της ΝΔ και γνωστός μετεωρολόγος είχε μιλήσει για την σοβαρότη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δασύλλιο της Πάτρας το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Καραϊσκάκη και πιθανότατα προκλήθηκε από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος και τραυματισμό του οδογού, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώμαατα στην Καλλιθέα, λίγο πριν το χωριό. Για άγνωστο λόγο ο οδηγός ενός ΙΧ έχασε τον έλεγχο και το ό
Image
Image

Search