ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για ξυλοδαρμό μαθητή: Το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο

“Πρωτοφανές” χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, σημειώνοντας πως το “καταδικάζουμε απερίφραστα” και το υπουργείο Παιδείας “θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές”.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε σήμερα το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, προκειμένου να σχηματίσει η ίδια εικόνα για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή, από ομάδα μαθητών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο προαύλιο του σχολείου. Ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των δύο σχολείων και τους καθηγητές, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τις συνθήκες του συμβάντος καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω σχολικές μονάδες.

Όπως υπογράμμισε η υπουργός, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού επιβλήθηκαν “παιδαγωγικά μέτρα” στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στην περιοχή ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων προκειμένου να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Έπειτα από εντολή της, ανέφερε, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός.

Σχετικά με τις λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την αρμόδια υφυπουργό και αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του “δασκάλου/καθηγητή εμπιστοσύνης”, στον οποίο θα μπορούν τα παιδιά να προστρέχουν και να επικοινωνούν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Αναφέρθηκε επίσης και στην εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο.

“Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο σχολείο και το υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων”, κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search