ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η Ευρώπη έχει διακόψει τη χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό

Την διακοπή της χρηματοδότησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού από την Ευρώπη καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ. Με ανακοίνωση του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει διακόψει τη ροή χρημάτων προς την Ελλάδα για το προσφυγικό από τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κόμματος προς την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι αρμόδιο υπεκφεύγουν με γενικολογίες και μισόλογα.

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας δεν έχει λάβει καμία οικονομική βοήθεια για το προσφυγικό- μεταναστευτικό από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα ρωτήσει την κυβέρνηση για το θέμα. Ποτέ δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις. Μόνο υπεκφυγές, γενικολογίες και μισόλογα.

Η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Οι κάτοικοι προβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις βλέποντας τα νησιά τους να μετατρέπονται τελεσίδικα από αποθήκες ψυχών σε φυλακές. Χωρίς χρηματοδότηση, όλα τα σχέδια της κυβέρνησης είναι «ασκήσεις επί χάρτου». Δεν διασφαλίζεται ούτε καν η σίτιση των εγκλωβισμένων στα νησιά.

Τα ερωτήματα είναι πλέον αμείλικτα. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Ποιος έχει την ευθύνη; Πως, πότε και από που θα χρηματοδοτηθούν τα «μεγαλόπνοα» σχέδια της κυβέρνησης αλλά και οι βασικές ανάγκες για τη διαβίωση και την επιβίωση των αιτούντων άσυλο και προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας; Ας σταματήσουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search