ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

Ενοχλημένος με τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Λιβύης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για τη Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι».«Οι επαφές του πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Αθήνα... Μάλιστα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι' αυτό. Είχε ήδη ενοχληθεί από τις συμφωνίες μας με τη Λιβύη. Προσκάλεσαν τον Χαφτάρ στην Αθήνα με μια προσέγγιση ρεβανσισμού. Έκαναν συζητήσεις που δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε τα εξής: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει. Πρώτα, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συζητήσεις, μετά θα δούμε το αποτέλεσμα και θα το αξιολογήσουμε. Όλες μας οι ενέργειες εναντίον των πραξικοπηματιών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, είχαν αγνοηθεί. Φυσικά, προκαλεί τη σκέψη το γεγονός πως η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται εννέα μήνες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών. Πάντα λέγαμε πως η μόνιμη λύση θα επιτευχθεί μέσω πολιτικού διαλόγου. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη με δυο μνημόνια κατανόησης. Η Τουρκία πρέπει πάλι να κάνει όλο το έργο που απαιτείται στο διπλωματικό πεδίο, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη Λιβύη. Με αυτά τα βήματα, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και παίζουμε καθοριστικό ρόλο για την ειρήνη στη Λιβύη».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή, την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, ώρα 09:00,στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα: Έγκριση πληρωμής Λειτουργικών Εξόδων (Δ.Ε.Η., Τηλεφωνικά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε στα 67 του χρόνια ένας από τους πιο γνωστούς φωτορεπόρτερ στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ο Χρήστος Μπαντούνας. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήμ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου με αφορμή το θάνατο του σύζυγού της, κάνοντας λόγο για αδιαφορία του ιατρού. Η μήτερα του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού μίλησε στον ALPHA . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κατηγορούμενος πήρε αναβολή για να δικαστεί την επόμενη εβδομάδα και αφέθηκε ελεύθερος, με τον ίδιο να διατείνεται ότι είναι αθώος.  Με την αυτόφωρη διαδικασία και με την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της νηπιαγωγού Χριστίνας Κοτσίρη, προϊσταμένης του 16ου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο οποία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.Ο Δή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
Image
Image

Search