ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος: Η Τουρκία «διέπραξε ένα πραγματικό πραξικόπημα»

Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει τις πτυχές και τις συνέπειες της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης. Στη νέα ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αναφέρεται η Tageszeitung. 

«Ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωση της Τουρκίας»

«Μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, συμμάχων στο ΝΑΤΟ, υπάρχει η απειλή ένοπλης σύγκρουσης» γράφει η TAZ κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις των τελευταίων ημερών. Μετά τις ενέργειες της Τουρκίας για αναζήτηση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως παρατηρεί η TAZ, «η Τουρκία τώρα διέπραξε ένα πραγματικό πραξικόπημα και διαπραγματεύθηκε με την αδύναμη, αλλά αναγνωρισμένη διεθνώς κυβέρνηση της Τρίπολης μια κοινή αποκλειστική οικονομική ζώνη που απλώνεται στη Μεσόγειο.

Επεκτείνεται μεταξύ της Κρήτης στα δυτικά, της Κύπρου στα ανατολικά, τις τουρκικές ακτές στα βόρεια και στα λιβυκά παράλια στα νοτιοδυτικά. Ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και κυρίως να σταματήσει τα ελληνικά σχέδια, τα οποία διεκδικούν την περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης».

Η ΤΑΖ στη συνέχεια παρατηρεί αναφορικά με το πώς παρουσιάζεται το όλο θέμα στα τουρκικά και ελληνικά ΜΜΕ: «Ενώ στην τουρκική δημόσια σφαίρα πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ άλλων, στα ελληνικά μέσα είναι το κυρίαρχο θέμα. Οι μνήμες πάνε πίσω στη δεκαετία του 80, όταν σε διαμάχη για τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο έφτασαν τις δύο χώρες σχεδόν στα πρόθυρα μια ανοιχτής πολεμικής σύρραξης».

Τέλος η TAZ αναφέρεται και στην Κύπρο, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, παρατηρώντας όμως ότι «πιο αρμόδιο θα ήταν ίσως το Διεθνές Δικαστήριο του Αμβούργου για το Δίκαιο της Θάλασσας».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search