ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον βουλευτή Κώστα Μάρκου από τον συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλο

Σφοδρή επίθεση με σκωπτικό τρόπο εξαπέλυσε κατά του βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή». Με τίτλο: Το bullying Μάρκου στη δημοκρατία», σχολιάζει την θέση του βουλευτή για το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ και την επέμβαση των φοιτητών.

Συγκεκριμένα έγραψε: Ο κ. Μάρκου είναι ενδοκρινολόγος, πανεπιστημιακός, βουλευτής, πρόεδρος και αγωνιστής. Τον άκουσα προχθές το μεσημέρι στον ΣΚΑΪ. Είπε ότι καλώς έπραξαν όσοι έκοψαν με κόφτη το λουκέτο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ότι τα «αιώνια παιδιά» πίνουν λίγο παραπάνω εξ ου και τα άδεια μπουκάλια στον χώρο μελέτης και έρευνας στο υπόγειο, ότι η αστυνομία δεν βρήκε μολότοφ και ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τους πανεπιστημιακούς, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους. Οπως οι δρόμοι ανήκουν στους αυτοκινητιστές, οπότε δικαιολογημένα παρκάρουν όπου τους κατέβει και κλείνουν τη ΛΕΑ. Το πανεπιστήμιο ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία, κοινώς στο Δημόσιο, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το θεωρεί ιδιοκτησία του, ακόμη κι αν έχει περάσει μια ζωή για να το υπηρετεί. Ο κ. Μάρκου απλώς αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει το Δημόσιο το βαθύ κράτος, το οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ας πούμε πως αυτά είναι τα αναμενόμενα. Τα λένε κι άλλοι, και ο Φίλης και ο Τζανακόπουλος και ο ίδιος ο Τσίπρας.

Το εντυπωσιακό με τον ενδοκρινολόγο βουλευτή ήταν το ύφος του. Οποτε οι συνομιλητές του δημοσιογράφοι άνοιγαν το στόμα τους απαιτούσε να μην τον διακόπτουν για να τον ρωτήσουν, τους υπεδείκνυε πώς θα κάνουν τη δουλειά τους, και σε γενικές γραμμές τους έλεγε να μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν, όπως η αστυνομία στο πανεπιστήμιο. Και να τον ακούνε γιατί αυτός ξέρει. Σε γενικές γραμμές σου έδινε την εντύπωση πως πρόκειται για κάποιον άνθρωπο ο οποίος υποφέρει από νευρική υπερένταση. Τόσο που αναρωτήθηκα μήπως, αν και ενδοκρινολόγος, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή του. Υποθέτω ότι ελέγχει τη λειτουργία του τακτικά πλην όμως επειδή στο παρελθόν έχω υποστεί τις βλαβερές συνέπειες της υπερέκκρισης θυροξίνης αναρωτιέμαι μήπως έχει πέσει θύμα του λειτουργήματός του. Φροντίζει όλους τους άλλους, όμως παραμελεί τον εαυτό του.

Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Μάρκου. Το πρόβλημα είναι η παράταξή του και η αντιπολιτευτική της τακτική. Προσδοκούν την ανάσταση του νεκρού φοιτητικού κινήματος. Και επιδίδονται σε bullying στη δημοκρατία ελπίζοντας ότι θα γίνουν δημοφιλείς στην τάξη. Ελπίζουν σε εκτεταμένους εορτασμούς με μολότοφ στις πανηγύρεις του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου. Για να μιλήσουν για αυταρχισμό, ακροδεξιό κράτος. Αν η οργανωμένη πολιτεία σταθεί στο ύψος της και το bullying περιοριστεί στις γνωστές φυλές των ειδικών θα συνεδριάζουν ώς τα Χριστούγεννα για να βρουν τη νέα τους τακτική. Δύσκολα πράγματα. Η αναζήτηση απαιτεί κόπο και φαντασία. Η δε φαντασία απαιτεί κρίση της πραγματικότητας. Κυρίως δε θεραπεία των νευρικών διαταραχών. Ο κ. Μάρκου, ως ενδοκρινολόγος, το ξέρει καλύτερα από μένα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία από το πρωί του Σαββάτου (20.2.24), ενώ πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα και το Πήλιο. Σημειώ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                20,21 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Αλεξανδρόπουλος ΔημήτριοςΚανακάρη 80, 3ος όροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search