ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Κουτσούμπας: Επιβάλλεται να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ για πρόσφυγες και μετανάστες

«Η κατάσταση πραγματικά φτάνει στο απροχώρητο, ήδη σήμερα είχαμε εδώ νέες αφίξεις προσφύγων, έχει κορεστεί πλέον το κέντρο», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την επίσκεψή του στο ΚΥΤ Χίου (ΒΙΑΛ).

«Η πρόταση του ΚΚΕ επιβάλλεται να υλοποιηθεί αμέσως, δηλαδή πρέπει να υπάρξει άμεσος απεγκλωβισμός από τη Χίο, από όλα τα νησιά μας και από τη χώρα μας, των προσφύγων, των μεταναστών. Να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, μέσα από πολύ συνοπτικές και επαρκείς διαδικασίες. Αλλά για αυτό χρειάζεται και το απαραίτητο προσωπικό, έτσι ώστε να τρέχουν γρήγορα όλες αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μετά τη χορήγηση ασύλου να οδηγούνται στους τόπους πραγματικού προορισμού τους», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας αναφορικά με το ζήτημα.

«Απ' αυτή τη σκοπιά, χρειάζεται να ενταθεί η πάλη μας και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, με συμπόνια, με κατανόηση και με πραγματική αλληλεγγύη, χωρίς ρατσιστικές κι άλλες απαράδεκτες εξάρσεις ενάντια στους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν από πολέμους, από θανάτους, από πείνα, από δολοφονίες στις χώρες τους και αναγκάζονται και παίρνουν αυτοί και οι οικογένειές τους "τον ομμάτιόν τους" και πνίγονται στα θαλάσσια ύδατα της Μεσογείου. Άρα, λοιπόν, αυτό το ζήτημα πρέπει -μια φωνή, μια ψυχή, σαν ένας άνθρωπος, όλοι ενωμένοι, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας- να το παλέψουν», πρόσθεσε.

«Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας οδήγησε σε αυτόν τον εγκλωβισμό. Είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να καταργηθεί και θα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος, που από την πρώτη στιγμή σαν ΚΚΕ βάζαμε το ζήτημα, σχετικά με το πως πρέπει να επιλυθεί το προσφυγικό ζήτημα», επισήμανε, επίσης, ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΥΤ κι αν υπάρχουν δυνατότητες να βελτιωθούν, απάντησε: «Για να γίνουν κάπως καλύτερες αυτές οι συνθήκες χρειάζεται πολύ περισσότερο προσωπικό, σε όλους τους τομείς, υγειονομικό προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό για τη χορήγηση ασύλου, εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Χρειάζεται οι συμβασιούχοι -που άλλοι είναι απλήρωτοι, άλλοι περιμένουν να ανανεωθεί η σύμβασή τους- να γίνουν μόνιμοι εργαζόμενοι, με μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς το άγχος και την ανασφάλεια "αν έχω σήμερα δουλειά, αν έχω αύριο, αν θα πληρωθώ σήμερα και πως θα ζήσω την οικογένειά μου", για να μπορέσουν να υλοποιήσουν όλα αυτά, τα οποία στα λόγια ακούγονται ωραία και υπάρχουν και κάποιες σχετικές αποφάσεις από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όμως, στην ουσία δεν υλοποιούνται».

Με τον κ. Κουτσούμπα να συμπληρώνει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Όταν δεν έχεις εκπαιδευτικούς, για παράδειγμα, εδώ στη Χίο, όταν δεν έχεις γιατρούς, όταν δεν έχεις μια σειρά άλλες ειδικότητες δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο κέντρο, που έχει επιβαρυμένους ανθρώπους και από την υγεία τους και από τη ζωή τους, με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, πολλά είναι γυναικόπαιδα, άρα λοιπόν πρέπει αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν και πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα».

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στο δημαρχείο, όπου στο επίκεντρο της συζήτησής τους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, βρέθηκε το προσφυγικό, αλλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, όπως αυτό της ύδρευσης, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, τα ακριβά εισιτήρια, οι ελλείψεις σε υποδομές κ.ά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα αναδείξει τα ζητήματα αυτά και θα στηρίξει τους αγώνες επίλυσής τους.

Πηγή: newsbeast.gr



Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπη . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρο . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  πραγματική εικόνα της αναχώρησης των επισκεπτών του καρναβαλιού στην Πάτρα απέδωσε με μόλις τρεις του φωτογραφίες στην ανάρτησή του στο facebook, ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Ηρακλή Σίψα, πρώην εκδότη της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «Πατρινές Ώρες», και απευθύνει συλλυπητήρια από καρδιάς, σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
Image
Image

Search