ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Πέτσας: Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τον Παπαγγελόπουλο

Σχολιάζοντας την απουσία υπουργών στα κυβερνητικά έδρανα στη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι η δεύτερη συμβολική κίνηση που κάνει η Κυβέρνηση, προχωρώντας στην διάκριση των λειτουργιών Κυβέρνησης και Βουλής, με την πρώτη όπως ανέφερε να είναι η μεταφορά των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου από το κτήριο της Βουλής στο Μέγαρο Μαξίμου . Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «καθώς η Βουλή αποφάσιζε, επελέγη οι υπουργοί να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα και να εκφράσουν την άποψη τους». «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει και να ταυτιστεί με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί όταν θα έχει προχωρήσει η διαδικασία», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας. Όπως είπε, σχολιάζοντας τη «διαρροή» από την ΝΔ σημείωσε ότι «αν είχαμε ζητήσει κομματική πειθαρχία από τα στελέχη μας, θα μπορούσαν να συναχθούν συμπεράσματα, όχι όμως τώρα. Όταν φθάσουμε στην πρόταση της επιτροπής, θα είναι άλλο πράγμα. Η παραπομπή ενός ανθρώπου είναι καθαρά θέμα συνείδησης»

Για το Προσφυγικό και τις τουρκικές προκλήσεις

«Η Κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων σε όλα τα διεθνή φόρα», είπε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας «αυτήν την στιγμή, θέλουμε να δούμε την τουρκική πλευρά να σταματήσει τις προκλήσεις», ενώ σε ότι αφορά το Προσφυγικό είπε ότι «πρέπει από την δική μας πλευρά να αυξηθούν οι επιστροφές, θέλουμε να φθάσουν τις 10.000 έως το τέλος του 2020, καθώς και να «ανακουφίσουμε» τα νησιά με μεταφορές στην ενδοχώρα». Σε ό, τι αφορά την Τουρκία, είπε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει, κρατώντας στο εσωτερικό της τους πρόσφυγες και μετανάστες».

Για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί από τον Απρίλιο, λέγοντας ότι οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης είναι τέσσερις: κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, φύλαξη συνόρων, αύξηση επιστροφών και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου. Όλα είναι σε φάση υλοποίησης. Πρέπει να ελέγξουμε την κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε από τον Απρίλη οπότε και λόγω καιρού αναμένεται να αυξηθούν και πάλι οι ροές, να έχουμε αντιμετωπίσει δραστικά την κατάσταση».

Για την οικονομία και τον Προϋπολογισμό

«Δεν υπάρχει θέμα δημοσιονομικού κενού το 2019 και το 2020. Θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Πέτσας, κάνοντας αναφορές και στις αποτιμήσεις των δανειστών για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Ως «συντηρητικές» χαρακτήρισε δε τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,8% το 2020, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου του 2019 αναμένεται να οδηγήσουν σε αναθεώρηση επί τα βελτίω των προβλέψεων αυτών, προσθέτοντας ότι το βασικό συστατικό είναι η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η οποία, όπως ανέφερε, αποκαθίσταται, όπως έδειξαν και οι δύο έξοδοι της Ελλάδας στις αγορές το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι στον Προϋπολογισμό υπάρχουν εκτιμήσεις για μείωση της ανεργίας και της φορολόγησης, οι οποίες θα ανακουφίσουν κι άλλο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ενώ ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, η οποία θα έλθει και μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, η οποία επιχειρείται και με την άνοδο του ορίου συναλλαγών με πλαστικό χρήμα για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Για το επίδομα πετρελαίου

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου και ότι θα υπάρξει και προκαταβολή του στους δικαιούχους, μέσω αύξησης του κονδυλίου και αλλαγής των κριτηρίων για την κατανομή του.

Η έκδοση της υπουργικής απόφασης θα γίνει μαζί με την έναρξη της περιόδου διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, στις 15 Οκτωβρίου, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναλόγως της πορείας των δημοσιονομικών θα έρθουν πιο νωρίς και άλλα θετικά μέτρα, όπως η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search