ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ηγεσίας υπ. Εργασίας – Τι συζήτησαν

Την πληρωμή των αυξημένων συντάξεων χηρείας σε 65.850 δικαιούχους στο τέλος του Σεπτεμβρίου με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εργασίας. Ο ίδιος ανακοίνωσε πως οι αναπροσαρμογές των νέων συντάξεων με βάση το νέο ποσοστό αναπλήρωσης που πλέον είναι στο 70% θα αποδοθούν στο τέλος του μήνα.

Ο ίδιος εξήγειλε επίσης πόλεμο στην υποδηλωμενη εργασία με συστηματικούς ελέγχους αλλά και πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση κατά 12% του κόστους των επιπλέον ωρών εργασίας στη μερική απασχόληση, μέτρο που καθιστά ακριβότερη την «υπερωρία» στις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως και στο μέτρο της μείωσης των εισφορών, το οποίο θα ισχύσει από 1 Ιουλίου 2020 μόνο για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας με συστηματικούς ελέγχους, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να αποκατασταθεί η κανονικότητα όπως είπε, στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στάθηκε στις προκλήσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει μπροστά του το υπουργείο Εργασίας για τη μείωση της ανεργίας, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων. Ο ίδιος είπε πως ο πρωθυπουργός αγκαλιάζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την προώθηση της πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα τα πέντε θέματα :

Το σχέδιο για την λεγόμενη «ψηφιακή σύνταξη». Στο επίκεντρο βρίσκεται η… αφύπνιση του «Ατλαντα», του ηλεκτρονικού συστήματος που συγκεντρώνει το ασφαλιστικό βιογραφικό και την ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους ασφαλισµένους της χώρας.

Ζήτημα προτεραιότητας συνιστά και η αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» μέσα από την ενιαιοποίηση των λειτουργιών του και την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αναλυτικών του δυνατοτήτων. Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της «Εργάνης» σε κεντρικό εργαλείο για τον σχεδιασμό πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης. Στο τραπέζι βρίσκεται και η σύνδεση ΑΠΔ και «Εργάνης» καθώς η ΑΠΔ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον χρόνο απασχόλησης, την αµοιβή, τους κλάδους ασφάλισης, καθώς και το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και όσες προγραμματίζονται για την ταχύτερη απόδοση των εκκρεμών συντάξεων, όπως η ενίσχυση με προσωπικό των τμημάτων απονομής, το πάγωμα των αποσπάσεων από τον ΕΦΚΑ, η εξαίρεση από την κινητικότητα κ.α.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων  το σχέδιο για τις μειώσεις των εισφορών στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πλήρους απασχόλησης.

Οι διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου . Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας στις διατάξεις που ευνοούν την πλήρη απασχόληση εις βάρος της μερικής και στο λεγόμενο «μαύρο» μητρώο παραβατικών επιχειρήσεων στο οποίο θα εντάσσονται οι εργοδότες με αδήλωτους μισθωτούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search