ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό

Τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο για τον συνδικαλισμό περιγράφει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε αναρτήσεις στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν, για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα!» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι γι’ αυτό με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για το συνδικαλισμό: «Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία 33% σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, όταν κρίνει τις απεργίες παράνομες. Αστική ευθύνη για όσους συνδικαλιστές παρανομούν κατά τη διάρκεια των απεργιών. Διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο. Υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας. Τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από κόμματα και εργοδότες». «Προστασία, αλλά όχι ασυδοσία στο συνδικαλισμό!» τονίζει ο υπουργός Εργασίας.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης, αναφέρονται τα εξής: Ύστερα από αίτημα μας από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 μετά από ενέργειες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη και σε συνε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανολογείται η έκδοση της απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονιακές περικοπές στα δώρα των επικουρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 61χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή προχώ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, πραγματοποίησε την Τετάρτη24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθύνον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
Image
Image

Search