ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομαδικό σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τη διαβεβαίωση Χατζηδάκη ότι το οκτάωρο δεν καταργείται και οι εργαζόμενοι προστατεύονται. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις αλλαγές που έρχονται κατάλυση του δημοκρατικού και κοινωνικού κεκτημένου της μεταπολίτευσης, ενώ για οπισθοδρόμηση μιλάει η Φώφη Γεννηματά.
Για ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στον κόσμο της εργασίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Κατά τη συνάντησή του με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταχθηκε στο πλευρό των επικείμενων κινητοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης.»

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου λέγοντας ότι φέρνει φιλεργατικές ρυθμίσεις και δεν καταργεί το 8ωρο.

«Είναι ένα νομοσχέδιο επίσης δίκαιο που προσπαθεί να βρει και τη βρίσκει εγώ νομίζω την ισορροπία ανάμεσα στο στόχο για μια οικονομία ανταγωνιστική και δυνατή από μία μεριά που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και από την άλλη μεριά στο στόχο για την προστασία του εργαζομένου.»

H κυβέρνηση προχωρά αμετανόητη σε μια σκληρή πολιτική που καταργεί εργασιακά δικαιώματα τόνισε η Φώφη Γεννηματά η οποία βρέθηκε στο κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

«Μια τεράστια οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα. Ξεθεμελιώνεται το εργασιακό δίκαιο έτσι όπως το ξέραμε τις τελευταίες δεκαετίες.»

«Οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις!»

Στη σκιά της σφοδρής σύγκρουσης για τα εργασιακά ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητοστάκη για τις δανειακές υποχρεώσεις της ΝΔ.

* Για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34 εκ ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ;

* Ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ;

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34 εκ. ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, καθώς επίσης και ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ και για ποιόν λόγο αρνείται να τις δημοσιοποιήσει;

Αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι οι ετήσιοι τόκοι που την τελευταία πενταετία ανήλθαν σε 158 εκατ. Ευρώ, απαντά η ΝΔ

«Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτήν αλλά για τις εντυπώσεις.»

Για κυνική ομολογία της ΝΔ ότι αποτελεί στα στρατηγικό κακοπληρωτή κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δασαρχεία και Δήμοι έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών και καθημερινά προσπαθούν να καλύψουν όσα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εισαγγελέας εφετών Λάρισας διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρειου Πάγου, την μήνυση γονέα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκειμένου να αποσταλεί στην Βουλή για να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα και για 4 ημέρες (μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου), στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ετήσια δωροέκθεση από το «Άλμα Ζωής Πάτρας». Μία πρωτοβο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
Image
Image

Search