ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βγαλμένο από τις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, μας γυρνάει πίσω στις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Δεν θεωρούμε πως στην οικονομία μπορούμε να πατήσουμε ένα "pause" και να ξεκινήσουν πάλι όλα από εκεί που είχαν μείνει». Παραπέμποντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας τόνισε ότι «χρειάζονται άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στηρίξουν και τους εργαζόμενους και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», καθώς «αν δεν υπάρξουν αυτά τα μέτρα θα έχουμε χιλιάδες λουκέτα, ένα νέο κύμα ανεργίας και μία βαθύτατη ύφεση». Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, το χρέος προς το Δημόσιο, ακριβώς γιατί από μια επιχείρηση που θα κλείσει το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα στο τέλος της ημέρας». Επίσης επισήμανε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των θέσεων εργασίας, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για 6 μήνες, έχοντας όμως ως προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα διατηρήσει και τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας. «Οι συνολικές παρεμβάσεις που προτείνουμε είναι μια απολύτως εφικτή δαπάνη της τάξης των 5,7 δισ.», είπε.

Από την άλλη επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «προχωρά στην ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου, που δείχνει ότι όχι απλά δεν θεωρεί πως πρέπει να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τις χειρότερες ημέρες των πολιτικών της περιόδου της χρεοκοπίας». Υποστήριξε ότι ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης φέρνει «απλήρωτα δεκάωρα, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής». Πρόσθεσε ότι «η λογική πως μπορούμε να πετύχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική μέσα από την ελαστικοποίηση και τη μείωση του μισθού, δοκιμάστηκε το '12, τότε που σε ένα βράδυ καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και θεσπίστηκε και ο υποκατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών μείον 32%». Τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν έκρηξη της ανεργίας ειδικά για τους νέους και ακόμα χειρότερη ύφεση και ότι συνεπώς «πρόκειται για μια πολιτική που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Β . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search