ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική αναφορά Μάρκου, Αναγνωστοπούλου για την Κορινθιακή σταφίδα

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών με την οποία ζητά την στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κορινθιακής Σταφίδας.

Η Π.Ε.Σ. ως ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας του προϊόντος της κορινθιακής σταφίδας, έχει καταγράψει σημαντική μείωση της εμπορικής διάθεσης του προϊόντος που υπερβαίνει το 40%, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται δυστυχώς να αυξηθεί, καθόσον αφενός μεν η πλήρης επαναλειτουργία της παγκόσμιας αγοράς είναι βέβαιο θα καθυστερήσει σημαντικά, ενώ ακόμη και μετά την επαναλειτουργία της είναι βέβαιο ότι η απορρόφηση του προϊόντος δεν θα είναι ικανοποιητική, αφετέρου δε η συνεχής υποτίμηση του νομίσματος της τουρκικής λίρας κατά το διάστημα του τελευταίου έτους έχει καταστήσει μη ανταγωνιστικό το προϊόν της ελληνικής σταφίδας. Υπό τα δεδομένα αυτά, είναι απολύτως βέβαιο ότι με την έναρξη της συγκομιδής της φετινής χρονιάς, η τιμή της κορινθιακής σταφίδας στη διεθνή αγορά θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εξαγωγών της Κορινθιακής Σταφίδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ολέθριες συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 τόσο για τις ίδιες, όσο και για τους σταφιδοπαραγωγούς.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμμ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς Κάρολος απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό, σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη για τους καθολικούς.Στο μήνυμά του, επαναβεβαίωσε την υπόσχεση της στέψης του να ακολουθήσει το παράδειγμα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search