ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά η αντιπολίτευση για τα μπρος-πίσω στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Για «μπάχαλο» και «αλαλούμ» κάνουν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, μετά την ακύρωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

 

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «χθες το μεσημέρι, ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο – το βράδυ, η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «μπάχαλο της κυβέρνησης» και τονίζει ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στους πολίτες «τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής στη δημοσιότητα».

 

«Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 

Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, πριν καν προλάβουν να ανοίξουν, μία μόλις μέρα μετά τις «πανηγυρικές» ανακοινώσεις για οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την χώρα, «είναι ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης».

 

Ο κ. Χαρίτσης αποδίδει στην κυβέρνηση επικοινωνιακά τεχνάσματα, υποστηρίζοντας ότι «χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, η κυβέρνηση πορεύεται αποκλειστικά και μόνο με όρους πρόσκαιρου επικοινωνιακού κόστους και οφέλους». Και καταλήγει ότι «τα επικίνδυνα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση στην οικονομία, εξαντλούν εντέλει τις αντοχές της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας».

 

ΚΙΝΑΛ: Το κυβερνητικό αλαλούμ στοιχίζει ακριβά

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται».

 

Και επεσήμανε ότι «το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά».

 

ΚΚΕ: Να ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των καταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση η Κεντρική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

«Η κατάσταση που επικρατεί στις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου είναι σε οριακό σημείο» και με την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκη, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της περιοχής, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

 

«Ταυτόχρονα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «απαιτούμε την ενίσχυση με 1.000 ευρώ για κάθε μικρό επαγγελματία που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, τη θωράκιση του τομέα της υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας».

 

ΜέΡΑ25: Εμπαιγμός και κοροϊδία των πολιτών

Για «εμπαιγμό και κοροϊδία των πολιτών, των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της σχετικά με το λιανεμπόριο.

 

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι «δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν κάποια πρώτα δυσνόητα μέτρα για το λιανεμπόριο, και ακόμα κι αυτά πάρθηκαν πίσω άρον άρον για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά από μία ακόμα συνεδρίαση «θρίλερ» της εργαλειοποιημένης επιστημονικής επιτροπής σε ζωντανή σύνδεση με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη».

 

Και καταλήγει ότι «οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την οικονομία, κυβέρνησης είναι πια το «νέο νορμάλ»».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκηση . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Αγωγής Υγείας, ενός προγράμματος που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης της 6 ηςΥΠΕ και της Διοίκησης της 116 πτέρυγας μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search