ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Πολύ πιθανό νέο lockdown αν χρειαστεί

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει νέο λοκντάουν αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ και την ψήφο των αποδήμων.

Με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων. Για την εφαρμογή του απαγορευτικού που εφαρμόζουν τώρα άλλες χώρες, εξήγησε ότι «πήραμε μέτρα έγκαιρα κι έχουμε μείωση στην (επιδημιολογική) πίεση, αλλού τα πήρανε καθυστερημένα κι έχουν αύξηση».

«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις... Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων» εξήγησε.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι από την πρώτη μέρα είναι ‘αντιπολίτευση του Χ2’. Δίνουμε 300 εκατ. ευρώ, ‘δώστε 600 εκατ. ευρώ’, προσλαμβάνουμε 7.000 ‘προσλάβετε 14.000’ δίνουμε 1 δισεκ. στο ΕΣΥ ‘δώστε 2 δισεκ’» ανέφερε δε.
Νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ εντός Φεβρουαρίου

Για το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι «είμαστε αρκετά έτοιμοι να φέρουμε προς ψήφιση τον νέο εκλογικό νόμο εντός Φεβρουαρίου. Πρέπει να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα στους δήμους χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι συναλλαγές τις οποίες σήμερα οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, στις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πως μπορεί να εμφιλοχωρούν και πρακτικές που πρέπει να είναι απολύτως απευκταίες» τόνισε. «Πλαφόν θα μπει» είπε, αλλά δεν διευκρίνισε το ποσοστό.
Το βλέμμα στην ψήφο των αποδήμων

Στο ζήτημα των εκλογών ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι «ο μηχανισμός πάντα είναι σε ετοιμότητα, υπό μία έννοια, δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, αυτό που μας ενδιαφέρει από πλευράς εκλογών είναι η εκτέλεση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Βουλή για την ψήφο των αποδήμων».

Υπάρχουν, συνέχισε, μια σειρά από κρίσιμες εκτελεστικές ενέργειες, όπως να λειτουργήσει η πλατφόρμα δήλωσης των αποδήμων για να ψηφίσουν, να γίνει ενημερωτική εκστρατεία, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούν να ψηφίσουν και μετά να δούμε πόσα θα είναι τα εκλογικά τμήματα και να φτιάξουμε και τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search