ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε δεύτερη χρεοκοπία

Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “οδηγεί τη χώρα σε μια δεύτερη χρεοκοπία” καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο thesocialist.gr, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η κρίση μετατρέπεται ξανά σε ευκαιρία για υλοποίηση επιθετικών πολιτικών. Νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας, κατάργηση του 8ωρου, κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας με το νέο πτωχευτικό κώδικα”.

 

“Tο βασικό λάθος της κυβέρνησης είναι ότι υποτίμησε την πανδημία. Αυτό οδήγησε να μην προετοιμαστεί ποτέ η χώρα για το δεύτερο κύμα”, τόνισε, επισημαίνοντας: “Είναι κυβερνητική επιλογή η μη ενίσχυση του ΕΣΥ, η μη επίταξη ιδιωτικών κλινικών και η απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας για να αναφέρω μόνο μερικές από τις επιλογές που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία”.

 

Όσο για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε πως “το μεγαλύτερο λάθος της αντιπολίτευσης ήταν ότι φοβήθηκε να δοκιμάσει νέες μορφές δράσεις και κινητοποίησης του κόσμου”. “Όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει”, είπε, κάνοντας λόγο για επικείμενα “πολιτικά αποτελέσματα” μέσα στο έτος. “Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα προσπαθήσει μέσα από τη δράση και το πρόγραμμα του να δώσει απαντήσεις που να εκφράζουν τα όνειρα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας”, προανήγγειλε. “Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτή η πρόταση προκύπτει ως κοινωνική ανάγκη. Δεν αφορά μόνο πολιτικές δυνάμεις αλλά και συνολικότερα ένα διάσπαρτο δυναμικό μέσα στην αυτοδιοίκηση, τα εργατικά σωματεία και την κοινωνία των πολιτών. Κάθε δύναμη που θέλει να αυτόπροσδιορίζεται προοδευτική θα αναμετρηθεί με αυτή την ανάγκη”, προσέθεσε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ποινές που φτάνουν τις πρόσκαιρες καθείρξεις έως 15,5 χρόνια και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν 50 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στο κ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό περιστατικό στη διάρκεια του οποίου μία γυναίκα μαχαίρωσε δύο άτομα εκτυλίχθηκε πριν από λίγα 24ωρα στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη. Πληροφορίες της ιστοσελίδας, cr . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό , οδηγό υπηρεσιακού βουλευτικού αυτοκινήτου, που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης στάβλου στην περιοχή της Ημαθίας κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος δύο μαθητριών, οι οποίες κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής έκαναν ιππασία. Τα κορίτσια η . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης του Προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών. Στην εκδήλωση που είχε τίτλο «Μα
Image
Image

Search