ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό: Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα

Το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει στην αυριανή συνάντηση του με τον Πορτογάλο ομόλογό του το θέμα άρσης του καθεστώτος των πατεντών για το εμβόλιο και αν θα υπάρξει σχεδιασμός της κυβέρνησης για διμερείς συμφωνίες, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «μετά το νέο φιάσκο του κ. Μητσοτάκη με τους 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα που τελικά έγιναν 5.000-8.000 τη μέρα», η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς κανέναν σχεδιασμό», σημειώνοντας ότι «όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν πως με αυτούς τους ρυθμούς δεν επιτυγχάνεται η ανοσία ούτε μέχρι το τέλος του 2021».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χάσιμο ούτε για ψέματα», προσθέτοντας ότι «ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσπάθειά του να προμηθευτεί εμβόλια από το Ισραήλ και η Γερμανία ήδη έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. περισσότερα εμβόλια».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά «τι πρωτοβουλίες θα ακολουθήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης;». Ειδικότερα, ρωτά: «Θα θέσει στην αυριανή του επίσκεψη στην Πορτογαλία το θέμα για άρση του καθεστώς των πατεντών στον προεδρεύοντα της ΕΕ, Πορτογάλο πρωθυπουργό; Θα υπάρξει σχεδιασμός από την Ελληνική κυβέρνηση για διμερείς συμφωνίες όπου αυτό είναι δυνατόν όπως απαιτεί η κρίσιμη κατάσταση που ζει η χώρα μας;»

«Την απουσία σχεδιασμού της κυβέρνησης την πληρώνει πολύ ακριβά η κοινωνία, έστω και τώρα απαιτείται σχέδιο και δράση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδη . . .
LIFE STYLE

Χωριστούς δρόμους παίρνουν ύστερα από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, γιος του τέως και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της οικογένειας:   . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στον πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσπίστηκαν και με υπουργική απόφαση οι παραλίες σε όλη τη χώρα που θα απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες.Ειδικότερα, από τα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εθνικής Οικονομία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα ακόμη τροχαίο ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ, με έναν τραυματισμό, στη διασταύρωση  Παπαφλέσσα και Κανακάρη, στην Πάτρα..   Ηταν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα όταν δίκυκλο που οδηγούσε κοπέλα και κιν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρώνονται 57 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η Δημοτική Αρχή, όπως κάθε χρόνο, τιμά τους αγωνιστές  που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά την διάρκεια
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Διοικητής ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Γιώργος Αλεξίου μαζίμε τον Αντισυνταγματάρχη, Λεωνίδα Παπαναστασόπουλο στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,Φωκίωνα Ζαΐμη τη Πέμπτη 18 Απριλίο
Image
Image

Search