ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη: Προτεραιότητα η επαναλειτουργία των σχολείων

«Η κυβέρνηση ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών κι αυτές ήταν το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν προκατέλαβε τις εισηγήσεις αυτές, αλλά ανακοίνωσε την πρόθεσή της, που ήταν και παραμένει κατά προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα, τόνισε ότι η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών για μία εβδομάδα υπαγορεύτηκε ακριβώς από την ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα και άρα το άνοιγμα των σχολείων.

 

Συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται βήμα-βήμα και ότι, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν υπάρξει κάποια επιδείνωση, προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα των σχολείων, και η επαναλειτουργία του εμπορίου με τη μέθοδο του click away. 

 

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι προχωρούν με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εξ αρχής καταρτιστεί και ότι έως χθες το βράδυ είχαμε 10.000 εμβολιασμούς.

 

 

 

Ανασχηματισμός: «Πετυχημένο το κυβερνητικό έργο, έγινε ενίσχυση και φρεσκάρισμα της ομάδας»

 

Ερωτηθείσα για τον ανασχηματισμό, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε πως το έργο της κυβέρνησης κρίνεται πετυχημένο στο σύνολό του κι αυτό προκύπτει και από τις απόψεις μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στις μετρήσεις κοινής γνώμης. «Ο βασικός κορμός και τα παραγωγικά υπουργεία δεν έχουν αλλάξει. Έγινε ένα φρεσκάρισμα της ομάδας και ενίσχυση σε κάποιους τομείς του κυβερνητικού έργου», τόνισε και πρόσθεσε πως «τους πολίτες απασχολεί το έργο της κυβέρνησης κι όχι ποιος φεύγει ή ποιος μένει». Κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει αντιμετωπίσει τόσες πολλές και σημαντικές προκλήσεις από την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς και ότι η αναδιάταξη και ανασύνθεση ενός υπουργικού σχήματος ακόμη και σ' αυτές τις συνθήκες δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα.

 

Τέλος, σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, η κυρία Πελώνη επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εφθασε η ώρα της κρίσης για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώνεται σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ, και θα αρχίσει να . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search