ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Βούλτεψη: Η νέα υφυπουργός στο υπουργείο Μετανάστευσης

Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2021. Τις ανακοινώσεις έκανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Εκτός κυβέρνησης έμειναν ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επίσης, τα βασικά υπουργεία όπως αυτά των Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Παιδείας έμειναν σχεδόν αλώβητα.

Στο κυβερνητικό σχήμα μπαίνει η Σοφία Βούλτεψη, που αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού αρμόδιας για την ένταξη στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Η Σοφία Βούλτεψη γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί σειρά ετών, σπούδασε στη Νομική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, πρώτη Γυναίκα Κυβερνητική Εκπρόσωπος και δεύτερη γυναίκα Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος στην παράταξή της μετά την Βιργινία Τσουδερού.

Πρώην Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Ν.Δ.

Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004.

Υποψήφια βουλευτής σε τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών κοινοβουλευτικών επιτροπών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Έχει διατελέσει μέλος των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Εξοπλιστικών προγραμμάτων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σήμερα, είναι:

Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, Εμπορίου, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, όπου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ.

Πολιτικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες

Σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού από το 1990 έως το 1993. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 ως το 2002, διορισμένη μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.

Επαγγελματική σταδιοδρομία : Μακρά θητεία στις ημερήσιες εφημερίδες «Απογευματινή», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», και στα περιοδικά «Επίκαιρα», «Ιστορία», «Εικόνες», «Εγώ», «Είναι».

Μεταφράσεις βιβλίων, αρχισυνταξία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μέχρι την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων (7 Μαρτίου 2004)

Δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης (δυτικής και πρώην ανατολικής), ΗΠΑ, Ρωσία, Ασία, Αφρική. Αποστολές στις εμπόλεμες περιοχές Μέσης Ανατολής, Κουβέιτ, Βοσνίας, Σαχάρας, στη Ρουμανία για την πτώση του Τσαουσέσκου, στο Βερολίνο για την κατάρρευση του Τείχους.

Με εντολή του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ερεύνησε τις συνθήκες δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης του Οτσαλάν στα Μουδανιά.

Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Έχει διατελέσει, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος, του Μικτού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search