ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Εκλογικός ανασχηματισμός με ακροδεξιά σφραγίδα

«Η μεγαλύτερη κυβέρνηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 15 χρόνια έχει ξεκάθαρη ακροδεξιά σφραγίδα», υποστήριξε, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης  Τζανακόπουλος.

Εξήγησε ότι «η είσοδος της Σοφίας Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Θανάση Πλεύρη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα αλλά σφραγίδα ακροδεξιάς» και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι γίνεται υπουργός αρμόδιος για την διενέργεια ενδεχόμενων εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου αποτελεί δημοκρατική πρόκληση για όλους τους πολίτες. Είναι μια συγκλονιστική εξέλιξη που πρέπει να την λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας για τους μετασχηματισμούς που έχουν συντελεστεί στην ΝΔ υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη...Η υπουργοποίηση της Σοφίας Βούλτεψη ως υπεύθυνης για την ένταξη των μεταναστών είναι μια θλιβερή εξέλιξη».

«Υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης»

Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για ανασχηματισμό που έχει επίσης χαρακτηριστικά εκλογικού ανασχηματισμού. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη κυβέρνηση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη φαίνεται χρειάζεται τουλάχιστον 60 υπουργούς για να μπορέσει να διοικηθεί. Στο τέλος δεν θα χωράνε στις φωτογραφίες», είπε και πρόσθεσε: «Όλα αυτά αναδεικνύουν τον εσωτερικό και εξωτερικό εγκλωβισμό του Κ. Μητσοτάκη. Είναι ανίκανος να διαχειριστεί τις ισορροπίες που επικρατούν στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών και συστημικών ομαδοποιήσεων...Μια ΝΔ που μετατοπίζεται με τεράστιες ταχύτητες προς την ακροδεξιά και να συγκροτεί στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης για τα ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης».

«Απίστευτη αχρηστία της κυβέρνησης»

Ακολούθως υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε τους υπουργούς που ευθύνονται για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ούτε τον Χάρη Θεοχάρη που ευθύνεται για το αδιανόητο μπάχαλο με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Ούτε τον Βασίλη Κικίλια που στην κυριολεξία έχει απολέσει τον έλεγχο της πανδημίας. Ούτε την κ. Κεραμέως που έχει την ευθύνη για το αδιανόητο φιάσκο στην παιδεία. Ούτε τον Χρήστο Σταϊκούρα που έχει φέρει την οικονομία στην χειρότερη κατάσταση. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι άτολμος να αναγνωρίσει λάθη, είναι εγκλωβισμένος στην εικόνα του δήθεν πετυχημένου πρωθυπουργού, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή».

«Πολύ κακή είδηση η τοποθέτηση του Χατζηδάκη στο Εργασίας»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και για την μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη (έναν από τους πιο «ακραία νεοφιλελεύθερους» όπως υποστήριξε), στο υπουργείο Εργασίας, εκτιμώντας ότι από την νέα του θέση θα προωθήσει μια σκληρή αντεργατική ατζέντα και την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση του επικουρικού πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search