ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναγνωστοπούλου-Μάρκου: Η Τράπεζα Πειραιώς και τα κατορθώματά της

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Αναλυτικά:

Την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να διαγράψει περίπου 138 εκατ. ευρώ από δάνειο μεγαλύτερο από 149 εκατ. του γνωστού επιχειρηματία του τζόγου Κώστα Πηλαδάκη και χαρίζονται στους εφοπλιστές δεκάδες εκατομμύρια προκαλώντας το κοινό αίσθημα και την απρόσωπη και ίση ισχύ των κανόνων για όλους.

Την ώρα που η κυβέρνηση αμνηστεύει, παραγράφει και προφυλάσσει από «δυσάρεστες» δικαστικές αποφάσεις τις ποινικές ευθύνες των διοικητών των τραπεζών επιτρέποντάς τους να μεθοδεύουν κακουργηματικές πράξεις διαχείρισης των κεφαλαίων τους προς όφελος τρίτων και εις βάρος των λοιπών πολιτών.

Ενόσω κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να «διευκολύνει» ιδιώτες μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς έχοντας ως κοινό στόχο την περαιτέρω απομείωση των εδραιωμένων συμφερόντων του Δημοσίου, όπως αυτά είναι διατυπωμένα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «State Aid SA. 43364 (2015/N) – Greece» με στόχο μια προσωρινή «κρατικοποίηση» που θα την διαδεχθεί σύντομα μια κεφαλαιακά επισφαλής ιδιωτικοποίηση, όπως έχει επισημάνει ο Χρηματοπιστωτικός Τομέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία.

Την ίδια ώρα η ίδια τράπεζα αποφασίζει να κλείσει χωρίς αποχρώντα λόγο το κατάστημα της στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο εξυπηρετεί όλο τον πρώην Δήμο Ρίου, αναγκάζοντας τους πελάτες της να οδηγούνται για συναλλαγές στο ισόγειο του Περιφερειακού Νοσοκομείου (Νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό), με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο χώρος που λειτουργεί τώρα το συγκεκριμένο κατάστημα, στο Πανεπιστήμιο («Πάρκο της Ειρήνης») εκτός από την πολύ καλή λειτουργικότητά του, λόγω του μεγέθους του χώρου στάθμευσης, τους στεγασμένους εξωτερικούς χώρους αναμονής, κ.λ.π. τηρεί όλες τις προϋποθέσειςυγιεινής και ασφάλειας, που απαιτούνται για τον Κορωνοϊό covid-19.

Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η υγειονομική κρίση που ενέσκηψε σε όλο τον πλανήτη ανέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο την σημασία που έχει η ύπαρξη μεγάλου και συμπεριληπτικού κοινωνικού κράτους δικαίου. Εκτός όμως από αυτή τη με τραγικό τρόπο συνεπαγωγή, αποτελεί ταυτόχρονα μια παγκόσμια δοκιμασία, κατά την διάρκεια της οποίας αναδεικνύεται η αληθινή υπόσταση του καθενός και της καθεμίας. Τα πιστωτικά ιδρύματα δεν εξαιρούνται από τον καθοριστικό ρόλο που οφείλουν να διαδραματίσουν σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, ούτε είναι άμοιρα κριτικής και στενής παρακολούθησης των πεπραγμένων τους.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά και όπλο εντόπισαν χθες αστυνομικοί σε καφετέρια στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, που έγιναν έπειτα από διερεύνηση και αξιολόγηση πληροφοριών. Στ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθηνών ο αντιεξουσιαστής από την Πάτρα ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών με την κατηγορία της συμμετοχής του σε τρομοκρα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα, συμμετείχαν την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 7π.μ. Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Παναγίας Ἀλεξιωτίσσης. Τιμή εἰς τόν Ἐθνομάρτυρα Ἱερέα Γεώργιο, τόν σφαγιασθέντα ὑπό τῶν Τούρκων ἐν ὣρᾳ τῆς Θείας Λειτουργίας, τήν Κυριακή τῶ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
Image
Image

Search