ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα- Διευκρινίσεις

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου με βάση τα όσα ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους πολίτες και την εξειδίκευση των νέων μέτρων πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την Τρίτη στις 06:00 το πρωί και για έναν μήνα, σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λαμβάνονται τα εξής οριζόντια μέτρα:


    Χρήστη μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
    Πλέον απαγορεύεται η επιβίβαση σε λεωφορεία χωρίς μάσκα!
    Από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι
    Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
    Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.
    Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία.
    Λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανίες, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία, σχολεία, κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά.
    Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Υπενθυμίζεται πως την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας σε δύο δύο ζώνες - από τέσσερις που ήταν μέχρι πρότινος -, με συγκεκριμένες δέσμες μέτρων για καθεμία από αυτές ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου 2020 και για ένα μήνα, τίθεται σε ισχύ ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Τι θα ισχύει στις περιοχές που εντάσσονται στη Ζώνη Επιτήρησης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στην πρώτη ζώνη (Ζώνη Επιτήρησης) εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο».

Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:

    Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
    Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
    Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    Και πλήρης τηλε -εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

«Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Τι θα ισχύει στις περιοχές που εντάσσονται στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

    Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
    Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
    Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search