ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που ήδη ισχύει»

“ O κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

“ Θα ξεκινήσω και εγώ την ομιλία μου κάνοντας μια αναφορά στην σημερινή επέτειο, την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και, δυστυχώς, σε μια παραπειστική εξαγγελία στην οποία προέβη σήμερα ο πρωθυπουργός”, είπε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε:

“ Ακούσαμε -και το επανέλαβε ο υπουργός εδώ- ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι από εδώ και πέρα οι γυναίκες σαράντα εννέα και πενήντα ετών θα κάνουν κάθε δύο χρόνια δωρεάν μαστογραφία.

Θα σας πω τι ισχύει από τον έκτο του 2018 από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος στο κεφάλαιο 2 άρθρο 6 λέει ότι πραγματοποιείται χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μαστογραφία με την ακόλουθη συχνότητα: Κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας σαράντα έως πενήντα ετών -και όχι σαράντα εννέα και πενήντα- κάθε έναν χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των πενήντα ετών και σε γυναίκες άνω των τριάντα πέντε ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, ο κύριος πρωθυπουργός σήμερα εξήγγειλε πομπωδώς κάτι που είναι λιγότερο από αυτό το οποίο ισχύει και αποζημιώνεται”, είπε ο Ανδρέας Ξανθός.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για την Τρίτη 19 Μαρτίου προγραμματίζ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο 3,1% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 2024, από 3,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ένα χρόνο πριν, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανερχόταν σε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη Πάτρα Ενωμένη και ο επικεφαλής της Κώστας Σβόλης αναφέρουν:   Tο Πατρινό Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά, με τη συμμετοχή χιλιάδων Καρναβαλιστών από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επισκεφθεί το Καραμανδάνειο, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας, του οποίου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για την Τρίτη 19 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικ
Image
Image

Search