ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βρούτσης: Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Αύριο ξεκινάει η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται, σημείωσε ο υπουργός.

 Ειδικότερα, οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Αύριο, 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι, με υπουργική απόφαση, θα επεκταθεί η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε έκτακτο επίδομα που θα αφορά τους δικηγόρους και τους οικονομολόγους. «Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα θεσπιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, θα υλοποιηθεί επίσης η δέσμευσή μας απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους για ένα έκτακτο επίδομα, για την καταβολή του οποίου θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτό το επίδομα θα καλύψει μία υποχρέωση του Μαΐου του 2020 και θα υλοποιηθεί τώρα με αναδρομικό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
Image
Image

Search