ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Θα πάρουμε μέτρα αν αυξηθούν τα κρούσματα

Στην επανεκκίνηση του τουρισμού με το «άνοιγμα» των πτήσεων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των εγγράφων από τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας και θα πρέπει να τη συμπληρώνουν 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Ωστόσο, μέχρι την Κυριακή και έως ότου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν τη φόρμα μέχρι και λίγες ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Αναφορικά με τους τουρίστες από τη Σουηδία και τη Βρετανία που δεν επιτρέπεται να έρχονται απευθείας στη χώρα μας μέχρι 15/7, επεσήμανε ότι θα μπορούν να έρχονται μόνο μέσω άλλης χώρας και θα ισχύουν τα εξής όταν καταφτάνουν στο αεροδρόμιο:

Θα υπόκεινται σε τεστ για τον κορωνοϊό, αφού προέρχονται από χώρα με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Δε θα υπάρχει καραντίνα για τους τουρίστες. Θα κατευθύνονται κανονικά στον προορισμό τους και σε περίπτωση που το τεστ τους βγει θετικό τότε θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, όπου βρίσκονται.

Τι θα γίνει σε περίπτωση μεγαλύτερης αύξησης κρουσμάτων

Σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ τις επόμενες ημέρες ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Στέλιος Πέτσας είπε «φυσικά και θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί».

«Όμως δε θα παρατηρούμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουμε, αλλά θα κοιτάμε πώς μεταφράζεται αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μας. Τα περισσότερα από τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι ασυμπτωματικά, δε χρειάζονται νοσηλεία και είναι λιγότερο παθογόνα. Όπου δούμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, θα παίρνουμε γρήγορα μέτρα», συμπλήρωσε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search